// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Comunicare medicală la Cugir ,,Boala arterială periferică – apel la acțiune”

La Cugir a avut loc marți, 16 mai a.c, comunicarea medicală cu tema ,,Boala arterială periferică – apel la acțiune”, eveniment organizat și moderat de dr. chirurg Terezia Boruah – director medical la Spitalul Orășenesc Cugir.

Printre genurile de acțiuni medicale organizate în orașul de la poalele Drăganei s-a înscris și manifestarea de ieri, care a reunit medici specialiști ai Spitalului Orășenesc Cugir ,medici de familie și farmaciști care au participat la o comunicare medicală cu privire la una dintre cele mai frecvente patologii întîlnite în rândul populației din România, și anume boala arterială periferică. Activitatea a avut drept scop principal discutarea ultimelor ghiduri internationale de diagnostic și tratament a acestei patologii.

,,Accentul a fost pus în special pe cunoașterea opțiunilor moderne de tratament, știut fiind faptul că boala arterială periferică reprezintă doar o parte a bolii vasculare sistemice care afectează un procent ridicat din populația Românie”, preciza dr. Terezia Botuah.

A fost subliniată necesitatea colaborării strânse între medicii de familie, medicii specialist și farmaciști cu privire la diagnosticul și tratamentul adecvat al acestei afecțiuni, colaborare care va avea drept finalitate o diagnosticare mai precoce a acestei afecțiuni și, implicit o îmbunătățire a prognosticului pe termen lung a pacienților cu această afecțiune.

,,Am dorit să subliniem importanța elementelor de educație medicală a pacienților cu privire la factorii de risc ai acestei afecțiuni, educație care se află în responsabilitatea specialițtilor de la toate nivelele medicale (medici de familie, medici specialist, farmaciști)”, a conchis directorul medical al instituției cugirene de sănătate. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419