Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Comunicare deficitară între PNL Alba și mass-media. Jurnaliștii l-au așteptat pe Mircea Hava două ore în fața secției de vot

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jurnaliștii l-au așteptat, duminică, pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, două ore, în fața secției de vot, pentru declarații, după ce biroul de presă al PNL a anunțat că acesta va vota la ora 10.00, iar edilul a ajuns în jurul orei 12.00, în vreme ce liberalii au anunțat despre această întârziere abia la 11.30.

mircea-hava25Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a declarat că a întârziat după ce nepoțelul, cu care a venit la vot, nu s-a trezit, pentru că azi-noapte nu a putut adormi, precizând că îi pare rău de situația creată și că a anunțat membri din partid.

Jurnaliștii au arătat că orice problemă este de înțeles, însă se așteptau să fie anunțați din timp, întrucât în duminica alegerilor orice întârziere face ca tot programul să fie dat peste cap, iar opinia publică nu va fi la timp informată și unele știri se pot pierde.

În schimb, toți ceilalți lideri politici, care și-au făcut public programul, l-au respectat.

O parte dintre jurnaliști au plecat, însă s-au întors după ce la ora 11.30 au fost anunțați că ”primarul va veni în 25 de minute”. Cei care au rămas în fața secției nu au acuzat întârzierea în sine ci faptul că un partid mare, așa cum se autointitulează PNL, are o comunicare atât de deficitară cu jurnaliștii, care nu așteptau pentru ei declarațiile liderului politic, ci pentru a informa corect și echidistant electoratul.

La fel ca la ultimele alegeri, Mircea Hava a arătat că a votat pentru generația tânără și pentru cei care vor să facă din România ceea ce visăm.

”Am votat pentru el”, a spus Hava, arătând spre nepoțelul său, după ce a ieșit din secția de vot.

Acesta a adăugat, fiind întrebat despre prezența la vot, că la ora 12.00 era mai bună cu un procent sau două decât la ultimele alegeri, însă, din păcate, ”noaptea vine la ora 17.30”.

”Sper ca după ora 12.00 să fie cât mai multă lume sub 50, 60 de ani, cât mai mulți tineri. Oamenii ies acum de la biserică și vor veni să voteze”, a spus Mircea Hava.

Liderul PNL a votat la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

În județul Alba, pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, au fost delimitate 440 de secții de votare, iar la urne sunt așteptate peste 315.600 de persoane. Majoritatea secțiilor de votare au fost organizate în unități de învățământ, însă unii oameni vor vota în locuri mai puțin obișnuite precum casă parohială, piață agroalimentară, bazin olimpic sau stadion de fotbal. Județul Alba are alocate șapte locuri în Parlamentul României, dintre care două la Senat.

[nggallery id=3141]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea