Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Comuna Livezile – calificată la turneul final al Cupei Satelor, după ce a câștigat zona din Sibiu, fără gol primit!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa din comuna Livezile, campioana județului Alba, s-a calificat la turneul final al Cupei Satelor 2023, după ce a câștigat etapa de zonă de la Sibiu, meciurile având loc astăzi, 2 mai.

Formația din Alba ajunge astfel între primele 8 formații ale țării la acest nivel, urmând a juca în perioada 11-14 mai la Baia de Fier (județul Gorj).

Povestea continuă, iar ce au reușit acești copii reprezintă o pagină de istorie atât pentru comuna noastră, cât și pentru fotbalul județean. Ne bucurăm de ceea ce am realizat, un lucru incredibil: am pus Livezile pe harta fotbalului românesc prin această reușită de excepție, respectiv să fim în primii 8 din România„, a precizat primarul Horațiu Han. Edilul comunei Livezile a ținut să mai specifice faptul că în iunie, cu prilejul Cupei Cireșelor, micuții fotbaliști vor fi premiați, în cadrul festiv de către reprezentanții autorităților locale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*11 meciuri fără gol primit!

La Bungard (Sibiu), calificarea s-a disputat între reprezentantele județelor Alba, Sibiu și Brașov. Iar „micii cireșari” conduși de Cristian Onișor (Radu Andone nu a fost prezent) au stabilit un record, neprimind gol nici la turneul zonal! După cele 7 partide disputate în Alba, cu prilejul fazei județene, Livezile și-a păstrat poarta imaculată și în zona de la Sibiu, înregistrând următoarele rezultate: 0-0 cu Șelimbăr (Sibiu), 3-0 cu Remetea (Harghita), 2-0 cu Sâncraiu de Mureș (Mureș) și 2-0 cu Feldioara (Brașov) – în meciul decisiv, totalizând astfel 11 partide fără a primi gol.

Ne mândrim realizarea extraordinară a comunei Livezile la Cupa Satelor, o performanță care trebuie apreciată. Acest rezultat, adăugat celui reușit de Optimum Alba Iulia, calificare în semifinalele Cupei Elitelor, confirmă că Alba are potențial fotbalistic și mai multe generații talentate, care promit să asigure un viitor frumos. Iar noi, cei de la AJF Alba, culegem astfel roadele preocupărilor din timp de a asigura cât mai multe competiții județene la nivel de copii, pentru a pune bazele piramidei fotbalistice”, a spus Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, prezent la etapa de zonă din Sibiu.

O performanță notorie pentru Livezile, dar și pentru fotbalul din Alba, care va avea, în premieră, reprezentantă la turneul final al Cupei Satelor.

„Cireșarii” vor juca astfel la turneul final național al Cupei Satelor, în perioada 11-14 mai la Baia de Fier (județul Gorj), unde s-a calificat și comuna Dumbrăvița, învingătoarea ediției precedente.

Echipa din comuna Livezile a câștigat ediția 2023 a Cupei Satelor în Alba, la turneul organizat de AJF Alba regăsindu-se 12 formații compuse din jucători din anul 2010 și mai tineri. “Micii cireșari”, pregătiți de Radu Andone, au devenit campioni cu 7 victorii fără a primi gol, învingând în finala de la Galtiu pe Crăciunelu de Jos (câștigătoarea ediției anterioare).

Zona 5, la Bungard (Sibiu), marți, 2 mai, a opus echipele din Alba (Livezile), Brașov (Feldioara), Sibiu (Șelimbăr), Harghita (Remetea) și Mureș (Sâncraiu de Mureș).

Cupa Satelor este cel mai amplu proiect de scouting în mediul rural, iar echipele participante sunt mixte. Competiția națională U13 este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea