Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Compartiment de recuperare medicală respiratorie, UNIC în județul Alba, la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud! Marea inaugurare a avut loc astăzi

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Compartiment de recuperare medicală respiratorie, UNIC în județul Alba, la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud! Marea inaugurare a avut loc astăzi

Începând cu luna iulie, persoanele care suferă de afecțiuni pulmonare cronice precum și afecțiuni pulmonare post-Covid pot beneficia de recuperare medicală respiratorie la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, str. Ecaterina Varga nr. 6, serviciile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Demersurile pentru diversificarea serviciilor oferite de spitalul nostru au început în urmă cu câțiva ani ca urmare a analizei indicatorilor de utilizare a serviciilor oferite de spitalul nostru, o analiză a serviciilor medicale oferite de ceilalți furnizori de servicii medicale din zonă și o analiză a nevoilor populației din județ și din zonele limitrofe.

În urma acestor analize am constatat că incidența patologiei tuberculoase este în continuă scădere în timp ce rata de morbiditate pentru majoritatea bolilor respiratorii cronice este în creștere atât la nivelul județului nostru cât și la nivel național. De asemenea, s-a avut în vedere și faptul că cele mai numeroase grupe de diagnostic tratate în spitalul nostru sunt infecții respiratorii acute urmate de bolile cronice obstructive ale căilor respiratorii.

Înființarea acestui Compartiment de recuperare medicală respiratorie a devenit un obiectiv cuprins atât în strategia de dezvoltare a spitalului nostru cât și în Strategia Judeţului Alba în domeniul sănătăţii pe perioada 2018-2023, strategie care prevede asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii medicale specializate prin diversificarea serviciilor de îngrijiri de sănătate.

Azi ne bucurăm împreună că acest obiectiv a fost realizat și pacientul cu boli respiratorii poate beneficia de tratament complet în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea