Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Compania Daimler – Star Transmission a inaugurat la Sebeș unitatea de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SC Star Transmission SRL, subsidiara companiei germane Daimler în România, a sărbătorit joi, 9 ianuarie, alături de parteneri din politică și economie, inaugurarea oficială a unității de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Potrivit unui comunica remis presei de reprezentanții companiei, “aproape 40 de milioane de euro s-au investit în hala de producție cu o suprafață de cca. 13.000 de metri pătrați. Construcția a fost finalizată în doar 10 luni și primele cutii de viteză au fost montate cu succes. 

 

  • Extinderea capacităţilor de producţie la Star Transmission
  • La Sebeș se montează cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz
  • Investiție de ca. 40 milioane de euro
  • S-au creat 150 de noi locuri de muncă

În doar 310 zile s-au folosit pentru construcția noii unități de montaj 500 de tone de oțel, 4000 de metri cubi de beton și s-au mutat peste 20.000 de metri cubi de pământ. Odată cu inaugurarea construcției a început azi în mod oficial și montajul cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj. Noua unitate de producție cuprinde, pe lângă liniile moderne de montaj, și spații pentru birouri, depozitare și logistică.

Extinderea capacităților de producție de la Star Transmission sprijină producția suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcționează cu  acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes, fiind foarte apreciate de clienții concernului.

Compania Star Transmission pune mare valoare pe instruirea optimă a angajaților săi, acesta fiind și motivul pentru care cei 150 de muncitori au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania. Know-how-ul și experiența angajaților noștri sunt premisele dezvoltării de succes a companiei Star Transmission. În timpul școlarizării din Germania angajații noștri s-au specializat în montajul cutiilor de viteză și s-au familiarizat cu modul de lucru german. Nu există diferențe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania și una produsă în Romania, spune Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.”

Printre invitații de onoare s-a numărat si Excelența Sa, doamna Judith Urban, consul al Germaniei la Sibiu.”Dezvoltarea exemplară a filialei Daimler, Star Transmission în orașele Sebeș și Cugir este un exemplu a unei povești de succes. Această poveste a devenit una de succes și datorită colaborării excelente cu autoritățiile locale. Doresc atât companiei STC cât și partenerilor acesteia mult succes iar noului proiect de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj, să aibă pe viitor doar registre de comenzi pline”

În cadrul discursului său domnul Gheorge Feneșer, prefectul județului Alba a felicitat compania STC pentru că a reușit performața de a inaugura două produse de succes- cutia de viteza în 5 trepte și cutia de viteză cu dublu ambreiaj- într-un interval de 6 luni, finalizându-și discursul cu urarea: „În doi ani mi-ar face mare placere să fiu prezent la inaugurarea investiției de 300 de milioane de euro dar și mai mult m-ar bucura să aud că la STC se montează în întregime autoturisme de lux Mercedes-Benz.”

Ioan Dumitrel, președintele Consiliului Județean: „Noile hale de producție oferă avantaje pe mai multe planuri, creând în același timp locuri de muncă nu doar în Sebeș ci și în întreaga regiune. STC a găsit în județul Alba forță de muncă bine calificată și ne bucurăm că acest nou model de cutie de viteză se produce acum în județul nostru, nu doar în Germania.“

Și Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeș a subliniat că va oferi în continuare tot sprijinul administrației publice locale. „ Nu pot decât să mă bucur de acesta nouă investiție; voi sprijini în continuare compania STC și orice alt investitor care crează locuri de muncă”

Despre Star Transmission

Filiala Daimler- Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive oferim clienților noștri și servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan peste 1000 de angajați.  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea