Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia – bucurie și emoție la deschiderea noului an şcolar 2015-2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 14 septembrie, începând cu ora 09:00, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, unul dintre liceele de top din România, a avut loc ceremonialul deschiderii anului școlar 2015-2016.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (56)

Alături de cei peste 400 de elevi și cadre didactice, la ceremonialul de deschidere au participat reprezentanți ai Statului Major General al Armatei Române, preoți, oficialităţi judeţene, locale, civile şi militare, dar și părinți, rude și prieteni ai bobocilor veniți din întreaga țară.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (94)

Festivitatea a fost deschisă de colonelul Marcel Domşa, comandantul Colegiului Liceal Militar „Mihai Viteazul”, care le-a adresat elevilor, părinţilor şi instructorilor militari un mesaj camaraderesc de bun venit. În cuvântarea sa, col. Marcel Domşa a amintit despe istoricul instituției de învățământ pe care o conduce, rezultatele deosebite obținute aici de către absolvenții colegiului, subliinind faptul că în spatele acestor reușite se află sacrificiu, disciplină și foarte multă muncă, iar cei mai proaspeți membri ai “marii familii” Colegiului Mihai Viteazul vor fi nevoiți să își însușească aceste valori pentru a parcurge cu succes anii de studiu care urmează.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (21)

La Colegiul Liceal Militar „Mihai Viteazul” se formează viitorii ofițeri ai Armatei Române, ai armati NATO, iar exigențele pe care trebuie să le îndeplinească pentru a finaliza cursurile prestigioasei instituții de învățământ militar din Alba Iulia face ca selecția să continue pe tot parcursul pregătirii, invariabil, o parte dintre elevi renunțând până la absolvire.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (64)

Chemarea fermă a comandantului col. Marcel Domşa adresată tutror elevilor a fost acea de a dovedi responsabilitate sporită faţă de sarcina principală, aceea de a învăţa şi de a purta cu demnitate uniforma militară, precum şi de a duce mai departe tradiţiile instituţiei. Totodată, acesta şi-a exprimat încrederea în capacitatea și pregătirea colegilor săi, a comandanţilor de subunităţi de a răspunde exigenţelor impuse de rezultatele obținute de colegiu de-a lungul timpului și de standardele de pregătire NATO.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (2)

A urmat apoi o scurtă slujbă religioasă susținută de decanul Facultății de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1919” din Alba Iulia, părintele Emil Jurcan.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (6)

Cei mai emoționați au fost cei 120 de boboci (20 de fete şi 100 de băieţi) care au îmbrăcat cu această ocazie pentru prima dată uniforma Colegiului Militar „Mihai Viteazul”.  Conform tradiției după ce au mărșluit din formație în aplauzele colegilor lor mai mari, au ajuns în fața scenei cu oficiașități unde au depus jurământul de credință: ,,Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

B.P.

YouTube video

[nggallery id=989]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea