Rămâi conectat

Sport

FOTO, CNS Cetate Deva – Performanţa Ighiu 2-1 (2-1) | Examen ratat, nori negri pentru trupa lui Adorian Himcinschi!

Dan HENEGAR

Publicat

în

cns-cetate-deva-performanta-ighiu-1Un nou coșmar lângă Cetatea Devei pentru Performanța Ighiu, care suferă un alt eșec, într-un joc al marilor speranțe, ratând testul adevărului! În urma înfrângerii, antrenorul Adorian Himcinschi a fost demis

Trupa lui Adorian Himcinschi a pierdut un meci extrem de important, 1-2 (1-2), cu CNS Cetate Deva și irosește o mare șansă de a intra serios în calculele promovării. Performanța a dezamăgit la ora unei partide ce ar fi putut însemna o lovitură dată unei contracandidate, Viorel Tănase debutând cu dreptul pe banca noii sale echipe, aflată în criză.

Erorile defensive au fost determinante pentru trupa lui Adorian Himcinschi, care a început meciul de la 0-1, după reușita de la 40 de metri a lui J. Vajda, ce l-a surprins ieșit pe Tiut. Gîț a egalat în minutul 19, S. Szekely a lovit bara (32), dar în minutul 34 a punctat Tecsi.

După pauză, ighienii au presat steril, neavând prea multă luciditate, chinuindu-se să pericliteze poarta adversă, înregistrând prima înfrângere externă și o îndepărtare periculoasă de vârful ierarhiei.

*Supărare la Ighiu! Dănilă: „Așteptăm explicații”

Eșecul de la Deva și startul dezamăgitor de stagiune a tulburat apele la Ighiu, oficialii Performanței fiind deranjați de prestația elevilor lui Adorian Himcinschi. „Așteptăm explicații de la antrenorul Adorian Himcinschi, trebuie să știm ce se întâmplă cu echipa, de ce nu joacă. Le-am creat toate condițiile, sunt cu drepturile la zi, au condiții de Liga a 2-a, nu e normal cum se prezintă la meciuri„, a precizat președintele Gheorghe Dănilă.

*Himcinschi: „Nu a fost prestația dorită. Am primit un gol de portar și al doilea pe o nesincronizare”

Un eșec la care nu ne așteptam, n-am fost la parametrii așteptați. Deva a meritat victoria pentru că și-a dorit-o mai mult. Suferim din punct de vedere defensiv, primim ușor golurile, primul pe o greșeală de portar și al doilea pe o nesincronizare! Toată lumea aștepta un start fulminant de campionat, dar nu a fost așa. Campionatul este lung, suferim la omogenitate, este o înfrângere, dar nu un moment crucial al sezonului. „, a comentat Adorian Himcinschi.

Test sub presiune pentru CNS Cetate Deva şi Performanţa Ighiu, echipe ce şi-au anunţat pretenţiile de promovare în eşalonul secund.

*min. 88: șut S. Turuș a șutat peste transversală, de la 16 metri.

*min. 87: R. Bodea respinge în corner, o centrare periculoasă a lui Boldea.

*min. 86: intră Lintaru, a ieșit Velici.

*min. 82: galben pentru Dosan.

*min. 81: galben pentru Făgărășanu.

*min. 78: intră M. Lupu la Cetate, a ieșit Sahru.

*min. 77: intră S. Turuș, a ieșit Poiană

*min. 76: Vlădia în duel cu Bloj, cere penalty, fără rezultat.

*min. 70: Tecsi înlocuit de Vaștag.

*min. 69: șut Poiană pe lângă stâlpul drept

*min. 65: R. David intră în locul lui Keita, inexistent în acest joc

*min. 64: șut pe jos Bloj, reținut de Tiut

*min. 62: fază încinsă în careul gazdelor, dar Gîț și F. Himcinschi nu reușesc să finalizeze

*min. 59: Bloj trimite peste transversală, extrem de periculos, la un contraatac tăios al Devei.

*min. 52: S. Szekely i-a lăsat locul lui F. Himcinschi

*min. 51: Gît cere penalty, însă Teodora Albon a indicat fault în atac.

*min. 46: Vlădia l-a înlocuit pe Mintaș în defensiva oaspeților

*2-1, MIN. 34: TECSI înscrie în poarta goală, după o acțiune ce a devastat flancul stâng al defensivei, la fază mai contribuind R. Cristian, Vajda și Velici, vizitatorii acuzând o poziție de ofsaid la acțiunea lui Velici.

*min. 32: bară Performanța, cap. S. Szekely de la 10 metri, mingea lovește stâlpul stâng, R. Bodea era spectator!

*min. 22: Tiut respinge de la rădăcina barei șutul lui Tecsi de la 18 metri.

*min. 21: galben pentru Cherecheș

*1-1. MIN. 19: GÎȚ a restabilt egalitatea, cu capul din centrul careului, după o pătrundere excelentă a lui Făgărășanu pe partea stângă!

*min. 11: Bloj cere penalty, la un duel cu Mintaș, centralul Teodora Albon nu este de acord, în ciuda protestelor gazdelor. Performanța este groggy în defensivă.

*min. 9: Tiut se revanșează în fața lui Tecsi, scăpat singur, de la centrul terenului, cu o intervenție ce a evitat un nou gol! Cetate Deva controlează ostilitățile!

*1-0, MIN. 7: VAJDA înscrie cu un șut de la 40 de metri ce l-a prins ieșit pe Tiut, ce a atins balonul, fără folos, portarul având parte însemnată de vină la deschiderea scorului!!

*min. 5: reflex de senzație Tiut, ce scoate de sub bară reluarea cu capul a lui Tecsi, la un corner executat de Vajda.

*min. 3: Ov. Turuș a trimis peste transversală, la un corner Făgărășanu. În tribune sunt peste 700 de spectatori.

Echipe de start:

*CNS Cetate: R. Bodea – Jude, Kereki, Ad. Dosan, Petrescu, R. Cristian, Vajda, Bloj, Tecși, Sahru, Velici; rezerve A. Raț, Doboș, Oct. Ionică, Vîrtan, A. Vaștag, M. Lupu, Lintaru. Antrenor Viorel Tănase.

*Performanța: Tiut  – Gîț, Ov. Turuș, Mintaș, Cherecheș – Boldea, Poiană – Bold, Keita, Făgărășanu – S. Szekely; rezerve Mikloș, F. Himcinschi, E. Cornea, Circov, R. David, Vlădia, S. Turuș. În afara lotului a rămas Fetița, accidentat, dar a intrat S. Turuș.

Combatantele şi-au întărit serios efectivele în intersezon, pentru o stagiune în care emit pretenţii la Liga a 2-a, însă n-au avut deloc debuturile stagionale aşteptate. Dacă Performanţa a mai dres busuiocul, prin cele două victorii la rând, în schimb devenii sunt în criză, pe penultima poziţie, pe care speră să o depăşească prin modificările de pe banca tehnică, astăzi fiind meciul de debut pentru noul antrenor Viorel Tănase.

*Orgolii lângă Cetate

Dacă Roberto Bodea va fi oponent al fostei formaţii, Ighiul replică cu trei foşti jucători ai adversarei de astăzi, Boldea, Făgărăşanu şi Mintaş, toți fiind anunţaţi titulari în distribuţia vizitatorilor, care ocupă în acest moment locul 5 în clasament, partida fiind una specială pentru respectivii jucători.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2755]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea