Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Citius, altius, promovatius: Alba Iulia bate moneda pe turism, la TTR 2015, cel mai important eveniment turistic din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alba iulia la TTR04Cel mai important eveniment turistic naţional, Târgul de Turism al României, şi-a deschis vineri porţile, la Romexpo, în Bucureşti. După ce, în urmă cu 5 ani, era o prezenţă “exotică” la evenimentele de gen, fiind printre puţinele municipaltităţi care au avut curajul să parieze pe turism şi au ales să joace cartea promovării, Alba Iulia nu mai trebuie să demonstreze, ci doar să confirme că aici, în Cetate, istoria se trăieşte pe viu, la prezent, iar “Cealaltă Capitală” este una dintre destinaţiile turistice de top ale României.

Divers de fiecare dată şi orientat mereu spre aşteptările turiştilor, români sau străini, standul Municipiului Alba Iulia iese din tipare şi în acest an, prin latura sa creativă. Una dintre cele mai “gustate” atracţii turistice locale, proiectul de reenactment coordonat de Muzeul Unirii din Alba Iulia, “Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului”, are rezevată o parte importantă din standul municipalităţii. Aici, 3 dintre “romanii” cu care turiştii se pot întâlni în fiecare săptămână din sezonul turistic în Cetatea Alba Carolina, şi-au amenajat un atelier antic de bătut monede romane. Tot aici, cei mici au rezervat un colţişor al lor în care pot ieşi pentru câteva minute din era wi-fi şi pot încerca jocuri unice, din aceeaşi perioadă romană, recreate fidel de echipa muzeului. Mola, echivalentul antic al “moarei” de azi şi luduş latrunculi, un joc unic, specific roman, i-au ţinut ore în şir concentraţi pe cei care au acceptat provocarea romana lansată la standul Municipiului Alba Iulia.

Toţi cei care trec pe la stand au la dispoziţie, la fel ca şi la ediţiile precedente, şi un tur virtual al Cetăţii Alba Carolina, singurul de acest gen din cadrul târgului. Un prim pas realist pentru cei care vor să vadă şi trăiască schimbările din Cetate. O colecţie vibrantă de fotografii de la evenimentele anului trecut din Alba Iulia, completează latura “tehnică” a prezenţei la TTR.

Dincolo de prezentarea live a atracţiilor turistice locale, prezenţa echipei Municipiului Alba Iulia la TTR înseamnă şi o continuare a întâlnirilor de la târgurile de turism din ianuarie, la Viena şi de săptămâna trecută, din Berlin, cu tour-operatorii şi agenţiile de incoming, pentru construirea unor colaborări durabile şi sustenabile, care să aducă turişti în Cetatea Alba Carolina.

TTR, ajuns la ediţia cu numărul XXXIII, est ecel mai important eveniment din sfera turismului din România şi unul dintre cele mai importante din această parte a Europei. Ediţia de primăvară a târgului din acest an, se desfăşoară între 12 şi 15 martie, reuneşte aproape 300 de expozanţi, de la mari tour-operatori până la ambasade şi autorităţi locale. Organizatorii estimează, pentru acest an, o prezenţă record, de peste 30.000 de vizitatori, susţinuţi de cifrele anilor trecuţi. Ediţia de primăvară a TTR este preferata turiştilor aflaţi în căutare de vacante şi destinaţii..

Promovarea Cetăţii din Alba Iulia la TTR este încă o etapă din faza de sustenabilitate a proiectului “Respiră Aerul Istoriei” implementat şi derulat de municipalitatea locală pe o perioadă de 7 ani.

[nggallery id=132]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea