Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Chitară marca Hora, estimată la câteva mii de euro, model unicat și personalizat, pentru artistul albaiulian Silvan Stâncel

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Artistul albaiulian Silvan Stâncel a primit o chitară estimată la câteva mii de euro, din partea firmei Hora, cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, drept recunoștință pentru cariera profesională.

chitara marca Hora01

Chitara, model personalizat și unicat în lume, a fost prezentată la Acustic Live Festival – singurul festival concurs din România pentru promovarea chitarei și a muzicii acustice Live indiferent de genul muzical, ce a avut loc în perioada 24-25 octombrie, la Reghin, la Casa de Cultură a Tineretului ”G. Enescu”.

chitara marca Hora07”E o chitară specială din toate punctele de vedere. Corespunde sută la sută nevoilor oricărui muzician. Are un sunet foarte bun la rece, fiind un instrument bun pentru înregistrări în studio. E un model unicat care nu se va mai fabrica niciodată. E un model branduit, atât cu numele fabricantului, cât și al artistului, în cazul de față, cu numele meu. Din punct de vedere strict al chitarei, am putea-o estima la câteva mii de euro. Îmi e greu de crezut că în România se poate vinde un astfel de exemplar”, a spus Silvan Stâncel.

”Nu am cumpărat-o, am primit-o cadou din partea celor de la Hora, o fabrică cu tradiție din 1951. Este, actualmente, cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, cel puțin. În raportul calitate preț se situează pe locul întâi. Ideea ei s-a născut la Frankfurt, în Germania, anul acesta, unde am fost invitatul special al celor de la Hora să le reprezint firma pe partea de chitară”, a mai afirmat artistul albaiulian.

Silvan Stâncel a afirmat că o va folosi, ca și chitară principală, la toate concertele pe care le va susține, inclusiv la Festivalul concurs de muzică folk ”Ziua de mâine” care va avea loc la Alba Iulia în perioada 20-22 noiembrie 2015.

Citește și Festivalul concurs de muzică folk ″Ziua de mâine″ de la Alba Iulia, 20-22 noiembrie – Etapa de preselecţie

[nggallery id=1220]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea