Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Ceremonie militară la Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, dedicată înmânării armamentului individual soldaților profesioniști, seria mai și trecerea în rezervă a unui ofițer

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi 22 mai 2020, la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum”s-a desfășurat în format restrâns, ceremonia militară dedicată înmânării armamentului individual seriei de soldați profesioniști care se instruiesc în unitatea albaiuliană începând cu luna mai a.c, precum și trecerii în rezervă a maiorului Buda Eugen.

Festivitatea s-a derulat în prezența șefului de stat major al Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos, colonel Gheorghe Adrian, care a evidențiat datoria sacră a militarilor de a-și apăra patria precum și solemnitatea acestui moment deosebit din cariera unui ostaș, acela al înmânării armei cu care se va instrui.

După o carieră de 28 de ani în slujba Armatei României și titlul de ”militar veteran” obținut ca urmare a participării la două misiuni externe în teatrele de operații din Irak și Afganistan, maiorul Buda Eugen începe de astăzi o nouă etapă a vieții, cu satisfacția că, prin devotamentul și efortul depus de a lungul timpului, a contribuit la creșterea prestigiului marii familii a geniștilor.

Comandantul batalionului , locotenent colonel Brok Ludovic-Ștefan a prezentat activitatea profesională a colegului nostru iar împreună cu șeful de stat major al Brigăzii 10 Geniu , l-au felicitat și l-au îndemnat ca și pe viitor să rămână aproape de Armata României prin acțiunile pe care le va întreprinde. De asemenea, comandantul unității i-a oferit maiorului Buda Eugen placheta cu însemnele batalionului și o diplomă de excelență în semn de apreciere și prețuire pentru dăruirea care a manifestat-o față de unitate.

ÎNTOCMIT
Cpt.
Iulian GORUN

[nggallery id=7910]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea