Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto: Ceremonia de predare/primire a unei autospeciale de pompieri, donată Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Câmpeni de către organizația caritabilă Operation Sabre din Anglia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Piața „Avram Iancu” din centrul orașului Câmpeni s-a desfășurat miercuri după-amiază ceremonia de predare/primire a unei autospeciale pentru intervenții la incendii, donată de către organizația caritabilă „Operation Sabre” din Anglia pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Câmpeni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mașina de pompieri „Dennis Sabre” a fost adusă din Anglia de către o delegație coordonată de către Steve Worrall și formată din 11 foste cadre militare, în prezent pensionari, autospeciala fiind una second-hand dar dotată cu uniforme, cizme, căști, mânuși pentru 7 pompieri, o instalație de termoviziune și alte echipamente necesare, după cum a explicat primarul Ioan Călin Andreș.

Totodată, acesta a menționat că pentru transportul în siguranță a autospecialei și a delegației britanice a fost aprobată de către Consiliul Local Câmpeni suma de aproximativ 7.000 lire sterline din bugetul local al orașului.

Evenimentul festiv ce a debutat în sunete de tulnic și cu o slujbă religioasă de sfințire a autospecialei, oficiată de mai mulți preoți din localitate, a continuat cu discursuri ale primarului Ioan Călin Andreș, coordonatorului Operation Sabre – Steve Worrall, și a inspectorului-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, colonel Adrian Marius Guia.

Totodată, în timpul festivității la care au participat pompieri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Câmpeni și pompieri militari din cadrul ISU Alba, funcționari din Primăria Câmpeni, șefii unor instituții ale statului din Câmpeni și alți invitați, au fost oferite flori și suveniruri musafirilor sosiți din Marea Britanie, diplome de merit conducătorilor de instituții și preoților prezenți, evenimentul culminând cu înmânarea cheilor autospecialei, oferită mai întâi primarului localității care a dat-o apoi unui conducător auto din cadrul SVSU Câmpeni.

După ceremonie, pompierii din Marea Britanie au rămas alături de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Câmpeni pentru a le oferi mai multe detalii despre funcționarea autospecialei, executându-se totodată și câteva exerciții de mânuire a echipamentului din dotarea mașinii.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=7519]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea