Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Centrul pentru Politici Locale, sprijin pentru comunități locale și unități sanitare din Alba, în actualul context epidemiologic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul pentru Politici Locale (CPL), asociația care a coordonat mai multe manifestări dedicate Centenarului și care în acest moment este implicată în refacerea și reconstrucția zonelor miniere abandonate și ecologizarea terenurilor afectate în urma închiderii exploatărilor miniere, a sprijinit, cu materiale sanitare și echipamente de protecție, o instituție de învățământ, unități medicale și unități administrativ-teritoriale din județele Alba și Hunedoara.

Astfel, având în vedere evoluția pandemiei COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, Centrul pentru Politici Locale a sprijinit, prin acte de donație, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și maternitatea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara cu 1500 de măști de protecție sanitare și 65 de viziere de protecție, care au fost distribuite cadrelor medicale. În următoarele zile, reprezentanții Centrului pentru Politici Locale se vor deplasa la Spitalul Orășenesc Abrud pentru a dona materiale sanitare.

Pe parcursul lunii aprilie aproape 20 de unități administrativ-teritoriale, din județele Alba și Hunedoara, au primit din partea Centrului 4000 de măști de protecție sanitare și 40 de viziere de protecție, iar Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia prin directorul instituției domnul prof. dr. Ioan Chiciudean, au fost oferite 250 de măști și 10 viziere. Nu în ultimul rând, reprezentanții CPL au dăruit astfel de materiale sanitare și echipamente de protecție și unor simpli cetățeni, care au avut cu adevărat nevoie de ele.

Acțiuni similare vor continua și în luna mai, având în vedere măsurile și restricțiile anunțate de către autoritățile publice implicate în combaterea pandemiei. CPL are în vedere distribuirea, prin acte de donație, în următoarea perioadă, de combinezoane și dispozitive medicale, către unitățile sanitare care tratează astfel de pacienți.

Ajutorul nostru este infim raportat la nevoile pe care le are societatea, însă avem nestrămutată convingere că doar plin implicarea fiecăruia dintre noi – de la respectarea măsurilor impuse de autorități și până la mici acte de donație – putem depăși această perioadă. Pe această cale, mulțumim tuturor colaboratorilor noștri care fac ca astfel de acțiuni să fie posibile.

[nggallery id=7887]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024 Intreruperile programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 29/04/2024> UNIREA – Strada UIORII, Strada TRAIAN partial, Strada TARGULUI, Strada SIMION BARNUTIU, Strada SCOLII, Strada LAUTARILOR, Strada GORNICULUI, Strada CARAUSILOR, Ferma cu Omenie, Strada TRAIAN, Ferma Transavia, Strada TRAIAN 08.00-16.00 Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea