Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Centrul pentru Politici Locale, sprijin pentru comunități locale și unități sanitare din Alba, în actualul context epidemiologic

Publicat

în

Centrul pentru Politici Locale (CPL), asociația care a coordonat mai multe manifestări dedicate Centenarului și care în acest moment este implicată în refacerea și reconstrucția zonelor miniere abandonate și ecologizarea terenurilor afectate în urma închiderii exploatărilor miniere, a sprijinit, cu materiale sanitare și echipamente de protecție, o instituție de învățământ, unități medicale și unități administrativ-teritoriale din județele Alba și Hunedoara.

Astfel, având în vedere evoluția pandemiei COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, Centrul pentru Politici Locale a sprijinit, prin acte de donație, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și maternitatea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara cu 1500 de măști de protecție sanitare și 65 de viziere de protecție, care au fost distribuite cadrelor medicale. În următoarele zile, reprezentanții Centrului pentru Politici Locale se vor deplasa la Spitalul Orășenesc Abrud pentru a dona materiale sanitare.

Pe parcursul lunii aprilie aproape 20 de unități administrativ-teritoriale, din județele Alba și Hunedoara, au primit din partea Centrului 4000 de măști de protecție sanitare și 40 de viziere de protecție, iar Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia prin directorul instituției domnul prof. dr. Ioan Chiciudean, au fost oferite 250 de măști și 10 viziere. Nu în ultimul rând, reprezentanții CPL au dăruit astfel de materiale sanitare și echipamente de protecție și unor simpli cetățeni, care au avut cu adevărat nevoie de ele.

Electrica Furnizare Discount

Acțiuni similare vor continua și în luna mai, având în vedere măsurile și restricțiile anunțate de către autoritățile publice implicate în combaterea pandemiei. CPL are în vedere distribuirea, prin acte de donație, în următoarea perioadă, de combinezoane și dispozitive medicale, către unitățile sanitare care tratează astfel de pacienți.

Ajutorul nostru este infim raportat la nevoile pe care le are societatea, însă avem nestrămutată convingere că doar plin implicarea fiecăruia dintre noi – de la respectarea măsurilor impuse de autorități și până la mici acte de donație – putem depăși această perioadă. Pe această cale, mulțumim tuturor colaboratorilor noștri care fac ca astfel de acțiuni să fie posibile.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”, Aiud, va fi reabilitată și modernizată: A fost predat amplasamentul către constructor

Publicat

în

Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”, Aiud, va fi reabilitată și modernizată: A fost predat amplasamentul către constructor

În cursul zilei de luni, 18 octombrie, a fost predat amplasamentul către constructorul care va moderniza piața agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud. Valoarea contractului este de 1.440.879,9 lei cu TVA inclus și durata execuției lucrărilor este de maximum 18 luni.

Obiectivul proiectului constă în reabilitarea pieței agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud prin extinderea spațiului acoperit destinat comerțului și consolidarea structurii metalice existente, pentru a putea suporta învelitoare rigidă, protejarea spațiului acoperit, astfel încât să permită ventilarea naturală lesnicioasă în sezonul cald, totodată închiderea în sezonul rece și amenajarea pardoselii astfel încât să răspundă nevoilor funcțiunii și să se integreze în conceptul de arhitectură, dotarea cu mobilier urban adecvat cerințelor sanitar-veterinare impuse prin legislația aplicabilă și crearea unui sistem de evacuare a apelor pluviale din zona extinsă pe structura independentă.

„Din noiembrie începând, scade treptat numărul producătorilor care vin cu produse spre vânzare în piață. Astfel, predând acum amplasamentul, producătorii sunt afectați în măsură mai redusă decât dacă am fi predat primăvara sau vara”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Un tânăr de 20 de ani, din Mihalț, a fost reținut pentru 24 de ore, de către polițiști, după ce a fost depistat, la volanul unui autoturism, fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data 17 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mihalț, care este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a fost depistat la data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 03.40, de către polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cuza Vodă din Aiud, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezulta valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

Publicat

în

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, 34 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare