Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Cel mai prestigios consorțiu de universități din România are loc la Alba Iulia în 13-15 noiembrie. Ședința de deschidere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consorțiul ”Universitaria”, denumit de rectorul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Ion Aurel Pop, cel mai prestigios consorțiu de universități din România, este organizat la Alba Iulia, în 13-15 noiembrie, ședința de deschidere având loc, vineri, în Sala Senatului din Palatul Apor.

Consortiul Universitaria la UAB17Cuvântul de deschidere l-a avut rectorul UAB, Daniel Breaz. ”Faptul că ați acceptat să veniți la Alba Iulia ne onorează. Noi considerăm că am devenit o universitate care a început al 25-lea an de viață și ne-am dezvoltat frumos, trainic, suntem pe un drum bun, așa consideră mulți, ceea ce ne face să credem că la Alba Iulia va exista mult timp învățământul universitar”, a spus Daniel Breaz.

Rectorul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Ion Aurel Pop, a opinat: ”Mă bucur că ne revedem în formula noastră obișnuită a acestui consorțiu care are deja o istorie. Consorțiul Universitaria – cel mai prestigios consorțiu de universități din România. Mă bucur că ne întâlnim în formula asta pentru ultima oară în actuala legislatură. E o ocazie de a ne gândi la trecut, e și o ocazie de a ne gândi la viitor. De ce Alba Iulia? Din foarte multe motive. Îmi vine în minte prima mea călătorie la Iași ca elev și pe o broșură era scris un citat de Nicolae Iorga care începea așa. ”Sunt români care nu au fost niciodată la Iași și n-ar trebui să fie”. Vom continua frumos. Sunt români care nu au fost niciodată la Alba Iulia și nu ar trebui să fie. Suntem aici să ne amintim că de acum încolo vom veni mai des. Cel puțin până în 2018. Vom veni mai des aici să ne gândim la soarta țării și la ceea ce s-a întâmplat aici”.

Reprezentanții Consorțiului au decis ca această Reuniune să aibă loc la Universitatea din Alba Iulia. Dezbaterile se vor desfășura pe 6 paneluri distincte.

La întâlnirea periodică a universităților membre consorțiului ”Universitaria” sunt prezenți reprezentanți de la Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din ”Timișoara și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La finalizarea lucrărilor se va organiza o conferință de presă în care se vor prezenta proiectele de hotărâri ale Consorțiului.

[nggallery id=1264]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea