FOTO / Cei mai de seamă ambasadori ai lumii, prezenți pentru două zile la Alba Iulia. Aproximativ 1.000 de elevi, participanți la a 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Cluj-Napoca, vizitează Cetatea Alba Carolina

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

500 din cei aproximativ 1.000 de elevi participanți la a 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, care reunește 114 țări ale lumii, ce se desfășoară zilelele acestea la Cluj-Napoca, au vizitat miercuri, Cetatea Marii Uniri.

Aceștia, îmbarcați în nouă autocare, au fost însoțiți de forțele de ordine ale Poliției şi Jandarmeriei Române, oferindu-li-se tot timpul protecția cuvenită unor oaspeți de seamă.

ELIT

”Vizita s-a încheiat cu salve de tun şi defilarea gărzii Cetății, după care toți olimpicii, împreună cu însoțitorii de grup, au participat la un prânz pentru toate gusturile oferit în cinstea oaspeților. Joi, vor veni alți 500 de olimpici, pe care îi aşteaptăm cu drag!”, a declarat prof. Daniel Fonoage, purtătorul de cuvânt al ISJ Alba.

Lăudabilă este implicarea ISJ Alba, condus de inspector şcolar general Marcela Dărămuş, care a asigurat vizitatorilor, prin profesorii de istorie și inspectorii școlari, ghizi şi însoțitori de grup pe toată perioada desfăşurării itinerariului turistic prin Cetatea Alba Carolina.

Tinerii au fost văzuți admirând Cetatea, făcând poze și cumpărând suveniruri.

Cetatea Alba Carolina, este cea mai mare și cea mai impresionantă fortificație de tip vauban din Europa de Est.  Cetatea în sine reprezinta un obiectiv istoric, militar și arhitectural de excepție pentru întreaga Europă, numărându-se printre cele mai mari și mai impresionante fortărețe de tip Vauban construite pe continent. Cetatea este dispusă în forma de stea, cu 7 bastioane și a fost construită în perioada 1715-1738 după influențele arhitecturale tipice vremii și structurilor de acest tip.