Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Cei cinci elevi de ZECE CURAT ai județului Alba, la Evaluarea Națională 2021: Din ce școli provin și la ce licee vor să studieze

Publicat

în

O dată cu încheierea Evaluării Naționale din acest an, primele note, înainte de contestații, au fost publicate de către Ministerul Educației, iar unele rezultate au fost mai mult decât mulțumitoare pentru unii elevi din județul nostru.

COLEGIUL NAȚIONAL „LUCIAN BLAGA” DIN SEBEȘ

În județul Alba, cinci medii de zece curat au fost înregistrate, la cinci școli diferite din Alba Iulia sau Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

Un astfel de exemplu este Barb Georgiana, eleva de zece curat al Colegiului Național „Lucian Blaga” din Municipiul Sebeș.

Întrebată de ziarulunirea.ro la ce liceu ar dori ea să continue acum, după aflarea rezultatelor, Georgiana a răspuns că dorește să își continue studiile liceale în aceeași instituție de învățământ, la profilul Științele Naturii.

De asemenea, pentru a se putea pregăti cum se cuvine pentru un astfel de examen important, Georgiana a transmis că a fost ajutată și de meditațiile în particular, atât la Română, cât și la Matematică. Accentul cel mai mare a fost pus pe orele la Limba Română, întrucât Matematica este, așa cum a notat ea, un punct forte.

Școala online a reprezentat un obstacol greu de trecut pentru mulți dintre elevii din țara noastră, din cauza mediului nou în care aceștia au fost nevoiți să învețe. Georgiana însă nu s-a lăsat intimidată de aceste schimbări, ea spunând că a reușit să găsească un echilibru între orele fizice și ce se petrece în mediul online.

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Pleșa Teodora-Maria, mândra absolventă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, a reușit performanța incredibilă de a obține media de zece curat, la Evaluarea Națională din acest an.

Întrebată de ziarulunirea.ro la ce liceu ar dori ea să continue acum, după aflarea rezultatelor, Teodora a răspuns următoarele: „Aș dori să-mi urmez visul de a profesa în domeniul informaticii. De aceea, am decis sa îmi continui studiile la Colegiul Național „Horea Cloșca si Crișan” din Alba Iulia, specializarea matematica-informatică, cu profil limba engleza.”

De asemenea, pentru a se putea pregăti cum se cuvine pentru un astfel de examen important, Teodora a vorbit și despre munca depusă în afara orelor de la școala, cum ar fi meditațiile în particular. În acest sens, ea a răspuns: „Da, am primit ajutor în particular. Aici e vorba de mai mult, nu sunt doar orele particulare: a contat îndrumarea continuă, începând din primii ani de școală: învățătoarea mea și profesorii scolii, care au fost alături de mine, timp de nouă ani. Cerințele scolii deci, ajutorul părinților, munca individuală susținută si dorința de a învăța au contat in egală măsură. Sunt practicantă de asemenea și de arte martiale, care mă ajută să mă concentrez când e nevoie si îmi stimulează gândirea.”

Școala online a reprezentat un obstacol greu de trecut pentru mulți dintre elevii din țara noastră, din cauza mediului nou în care aceștia au fost nevoiți să învețe. În acest sens, Teodora a povestit despre timpul petrecut învățând în acest mediu, transmițând următoarele: „Consider că școala în mediul online a fost atât o oportunitate, cat și un dezavantaj; oportunitate pentru că am avut ocazia să învăț lucruri noi, să aplic informatica și să petrec timp mai mult cu familia; dezavantaj pentru că nu am avut suficient timp să petrec cu colegii. Statul în fața calculatorului mult mai multe ore decât în mod normal a avut efecte nedorite asupra posturii corporale, iar contactul profesor-elev a fost mai dificil de realizat. A fost mai ușor sa-mi mențin notele poate și pentru faptul ca am experimentat metode noi de lucru online.”

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia

La Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Alba Iulia, nota maximă a fost obținută de elevul Ioani Cătălin Traian Gabriel.

Acesta își dorește să urmeze profilul de matematică-informatică în cadrul Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”.

Cătalin spune ca școala online a fost destul de ușoară, însă a trebuit să muncească mai mult ca la școala în format fizic.

Pentru Evaluarea Națională, Cătălin a luat și ore suplimentare, însă a muncit constant 8 ani de zile pentru a ajunge la acest rezultat.

Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu din Alba Iulia

Bianca Tomanicska a absolvit Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu din Alba Iulia cu media de 10 curat.

LICEUL SPORTIV DIN ALBA IULIA

Mateș Robert Florin a absolvit Liceul Sportiv din Alba Iulia cu media 10 curat, fiind de asemenea și singurul din școala sa cu aceste rezultate.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ZECE absolvenți ai Colegiului Militar din Alba Iulia, șefi de promoție în cadrul academiilor militare

Publicat

în

FOTO| ZECE absolvenți ai Colegiului Militar din Alba Iulia, șefi de promoție în cadrul academiilor militare

Zece absolvenți din promoțiile 2018, 2017 și 2016 de la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia au absolvit în acest an ca șefi de promoție specializările pe care le-au urmat în cadrul academiilor militare.

Vorbim de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Academia Tehnică Militară „Ferdindand Întâi” București.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit reprezentanților colegiului militar albaiulian, absolvenții instituției de învățământ demonstrează în fiecare an, prin rezultatele obținute la absolvirea studiilor instituțiilor militare de învățământ superior, că și-au însușit în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” cunoștințele și competențele de bază necesare pentru a face pași importanți în pregătirea lor ca viitori ofițeri ai Armatei României.

Iată care sunt cei 10 absolvenți care au devenit șefi de promoție la academiile militare:

*Sublocotenent Maria Teodora Cardoș (promoția 2018), șef promoție la specializarea Meteorolog aeronautic – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov;

*Sublocotenent Marian Crețu (promoția 2017), șef promoție arma Aviație piloți elicopter – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov, pentru Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne;

*Sublocotenent Andreea Moisa (promoția 2018), șef promoție la specializarea Radiolocație – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov;

*Sublocotenent Mircea Costea (promoția 2018), șef de promoție la specializarea Intendență – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu;

*Sublocotenent Gabriel Noja (promoția 2017), șef promoție la programul de studii Muniții, rachete, explozivi și pulberi – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București;

*Sublocotenent Paul Țunea (promoția 2017), șef promoție la programul de studii Blindate, automobile și tractoare – Academia Tehnică Militară „Ferdindand I” București;

*Sublocotenent Manuela Moga (promoția 2017), șef promoție la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București;

*Sublocotenent Ruben Horvat (promoția 2018), șef promoție la specilizarea Aviație neneviganți – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov;

*Sublocotenent Bianca Balea (promoția 2018), șef promoție la specializarea Finanțe – Contabilitate – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu;

*Sublocotenent Raul Roxin (promoția 2016), șef promoție la specializarea Armament, rachete, muniții de aviație și sisteme de salvare, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Peste 1.000 de tone de deșeuri din fier și alte metale, depistate de polițiștii de frontieră. Urmau să fie importate în România, fără respectarea prevederilor legale

Publicat

în

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, într-un transport pe Dunăre, o barjă încărcată cu peste 1.050 tone deşeuri din fier şi alte materiale, unele periculoase, sosite în portul Cernavodă, care urmau să fie importate în România, din Serbia, fără respectarea prevederilor legale.

„În data de 3 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa şi reprezentanţi ai Căpităniei Cernavodă au procedat la efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, a unui convoi format dintr-un împingător cu şase barje, sosit în portul Cernavodă, din direcţia Serbia. Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, miercuri, AGERPRES.

Electrica Furnizare Discount

La control s-a observat că printre deşeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deşeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deşeuri a căror provenienţă nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conţin uleiuri, emulsii şi alte substanţe periculoase, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile şi rafie, vopsea, ebonită, anvelope din cauciuc etc.

Potrivit sursei citate, autorităţile au stabilit că transferul de deşeuri nu îndeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitul acestora pe teritoriul României şi returnarea în ţara de origine.

S-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Au pus în pericol siguranța în trafic: Doi tineri, prinși de polițiștii din Alba, în timp ce conduceau, fără permis

Publicat

în

Au pus în pericol siguranța în trafic: Doi tineri, prinși de polițiștii din Alba, în timp ce conduceau, fără permis

Doi tineri au fost depistați de către polițiștii din Alba în timp ce conduceau fără să dețină permis de conducere. Este vorba despre un minor în vârstă de 17 ani, din Sâncel și un tânăr din Mediaș, județul Sibiu, în vârstă de 20 de ani.

La data de 03 august 2021, în jurul orei 12.50, polițiștii din Sâncel au depistat un tânăr, de 17 ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea, pe raza comunei, un moped neînmatriculat sau neînregistrat în circulație și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Electrica Furnizare Discount

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 4 august 2021, în jurul orei 02.00, polițiștii din Teiuș au depistat un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Mediaș, județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului din oraș, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare