Rămâi conectat

Sport

FOTO: CÂȘTIGĂTORII competiției „Cupa Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Șah”. 197 de copii, din 7 județe, și-au disputat trofeele în cadrul celei de-a treia ediții

Publicat

în

cupa-rotary-club-alba-iulia-civitas-solis-la-sah56După succesul primelor două ediții, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a organizat, weekend-ul trecut, cea de-a treia ediție a cupei omonime la șah, eveniment destinat preșcolarilor și elevilor de clasele 0-VIII, în cadrul căruia și-au disputat trofeele 197 de copii din șapte județe: Alba (localitățile Alba Iulia, Cugir, Ocna-Mureș, Sebeș, Teiuș, Vinerea), Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu. Totul din dorința rotarienilor de a promova șahul ca sport al minții și de a-i încuraja pe cei interesați să-l practice de la o vârstă fragedă.

Competiția a fost organizată în parteneriat cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia și Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, cea care de altfel a găzduit evenimentul. Competiția a avut două secțiuni, una pentru concurenți nelegitimați sau legitimați la Federația Română de Șah și având rating 1001, iar alta pentru competitori legitimați cu rating mai mare de 1001. În cadrul fiecărei secțiuni s-a concurat pe grupe de vârstă, de la preșcolari și până la elevii de clasa a VIII-a. Organizatorii au acordat, pentru fiecare secțiune: trofeu (cupă) pentru locul întâi, medalii pentru primii trei clasați, toți participanții primind diplome și pachete cu dulciuri. Rezultatele preșcolarilor și elevilor din clasele 0-4, respectiv cele ale elevilor din clasele 5-8, legitimați și cu rating mai mare de 1001, vor fi trimise Federației Române de Șah spre omologare, pentru calculul rating-ului FIDE la șah rapid.

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Alin Marcu (Cluj-Napoca), Alin Toma (Cluj-Napoca), Iosif Baratosi (Tîrgu-Mureș), Imola Gal (Tîrgu-Mureș), Corina Moldovan (Sibiu) și Sabin Borșia (Sîntimbru). Organizatorii au oferit diplome de merit arbitrilor competiției, dar și domnului Nicolae Andron, directorul școlii gazdă, festivitatea de premiere fiind onorată de prezența Mihaelei Albu, prefectul județului Alba, un susținător al “sportului minții”.

Electrica Furnizare Discount

Organizatorii au remarcat implicarea activă a unor școli și cluburi care au participat cu un număr mare de elevi: Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna-Mureș, Clubul Copiilor Ocna-Mureș, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuș, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Clubul de Șah Deva, Clubul de Șah Potaissa Turda, CSS Târgu-Mureș și CS Logismart Sibiu. Cel mai tânăr participant al competiției a fost Max Ciolacu (4 ani, preșcolar, Alba Iulia), iar cel mai vârstnic – profesorul Vasile Lupu (80 ani, Cugir). Un remarcat al competiției a fost și elevul Antonio Ionuț Niculiță (Clubul Copiilor Ocna-Mureș), care a insistat să participe deși avea piciorul în gips, dar ajutat de colegii săi a reușit acest lucru și a terminat concursul cu 3 puncte din 5 posibile (https://www.facebook.com/ioanflorin.oprea/posts/10211424681675651).

Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis mulțumește partenerilor săi în organizarea acestui important turneu – Marius Ceteraș, președinte al Clubului Municipal de Șah și prof. Nicolae Andron, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, dar și Aniei Ciolacu, un fotograf de excepție care a surprins cu măiestrie atmosfera evenimentului.
(https://www.facebook.com/aniaciolacu2/media_set?set=a.985763001570438.1073741963.100004102419885).

cupa-rotary-club-alba-iulia-civitas-solis-la-sah37Clasamentul final:

Băieți grădiniță – grupa mijlocie
Premiul I – Max Ciolacu (Alba Iulia)

Băieți grădiniță – grupa mare
Premiul I – David Miko (Turda)
Premiul II – Tudor Mihăescu (Deva), Iustin Ionaș (Sibiu)
Premiul III – Nectarie Gherman (Alba Iulia)

Fete grădiniță
Premiul I – Mara Ferențiu (Cluj-Napoca)
Premiul II – Nadia Sava (Alba Iulia)

Clasa 0 Băieți începători
Premiul I – Attila Nagy (Vălenii de Mures), Alexandru Simina (Alba Iulia), Norbert Wagner (Tîrgu-Mureș)
Premiul II – Denis Ștefan Toma (Tîrgu-Mureș), Răzvan Medrea (Alba Iulia), Alan Ciolacu (Alba Iulia), Răzvan Schiau (Alba Iulia)
Premiul III – Dragoș Cibu (Alba Iulia), Rareș Bogdan Ilea (Ocna-Mureș)

Clasa 0 fete începătoare
Premiul I – Lorena Enachi (Tîrgu-Mureș)
Premiul II – Mara Țâmpea (Alba Iulia), Dora Agoston (Alba Iulia)
Premiul III – Daria Podar (Alba Iulia)

Clasa I-a Băieți începători
Premiul I – Tudor Topală (Alba Iulia)
Premiul II – Erik Lang (Cluj-Napoca), Andrei Dragoș Gligor (Alba Iulia)
Premiul III – Vlad Sularia (Teiuș), Jamal Ahmed (Cluj-Napoca), Răzvan Ștefan Trifan (Alba Iulia)

Clasa I-a fete începătoare
Premiul I – Mara Cical (Turda), Maria Haplea (Cluj-Napoca), Patricia Ștefania Sălcudean (Turda)
Premiul II – Alexa Fulop (Tîrgu-Mureș), Sara Rotar (Turda)
Premiul III – Antonia Stremțan (Alba Iulia), Rebeca Maria Moroșanu (Alba Iulia)

Clasa a II-a Băieți începători
Premiul I – Răzvan Cristian Popescu (Turda)
Premiul II – Ștefan Bercu (Alba Iulia), Ștefan Nicolae Chiriluț (Alba Iulia)
Premiul III – Denis Sandor (Bistrița), Rahumi Ahmed (Cluj-Napoca), Luca Ciubean (Alba Iulia), Peter Gergely Abraham (Tîrgu-Mureș), Mihai Tudor Ploia (Sibiu)

Clasa a II-a fete începătoare
Premiul I – Diana Berinde (Cluj-Napoca)
Premiul II – Ioana Bucur (Alba Iulia)
Premiul III – Denisa-Cristina Leaș (Turda), Irina Radu (Alba Iulia)

Clasa a III-a Băieți începători
Premiul I – Mihai Alexandru Moise (Luduș)
Premiul II – David Donici (Reghin), Mihai Tătar (Tîrgu-Mureș)
Premiul III – Andrei Popa (Turda), Laurențiu Alexa (Teiuș), Andrei Iviniș (Cugir), Cătălin Mărină (Teiuș)

Clasa a III-a fete începătoare
Premiul I – Daniela Ionaș (Sibiu)
Premiul II – Sarah-Alesia Roșca (Ocna-Mureș)
Premiul III – Bianca Bejenaru (Alba Iulia)

Clasa a IV-a Băieți începători
Premiul I – Cătălin Groza (Vinerea), Raul Turcu (Sibiu)
Premiul II – Iulian Pașca (Alba Iulia), Klaid Renato Iordăchescu (Cugir)
Premiul III – Vlad Prața (Alba Iulia)

Clasa a IV-a fete începătoare
Premiul I – Casiana Ionaș (Sibiu)

Clasele V-VIII Băieți începători
Premiul I – Raul Rotar (Cluj-Napoca), Andrei Schmidt (Cugir)
Premiul II – Sergiu Andrei Borca (Ocna-Mureș), Răzvan Cristian Pîrvu (Cluj-Napoca), Vlad Nicolae Grozav (Ocna-Mureș)
Premiul III – Paul Bleoca (Ocna-Mureș)

Clasele V-VIII fete începătoare
Premiul I – Irina Deacu (Cluj-Napoca), Veronica Văcăraș (Cluj-Napoca)
Premiul II – Denisa Lodroman (Teiuș), Andreea Sărac (Ocna-Mureș)
Premiul III – Emilia Lodroman (Teiuș), Teodora Tîrcă (Ocna-Mureș)

Clasele 0-II copii legitimați
Premiul I – Andrei Mihai Străjan (Turda)
Premiul II – Tudor Ștefan Stănescu (Deva), Gheorghe Pleșa (Alba Iulia)
Premiul III – Filip Răcășan (Deva), David Cristian Ercean (Tîrgu-Mureș), Tudor Mihai Balc (Tîrgu-Mureș), Alexandru Marian Covaciu (Sibiu), Ana Maria Muntean (Sibiu), Ioan Lupșe (Deva), Iulia Pamfilie (Turda), Andreas Lencăuțeanu (Deva)

Clasele III-IV copii legitimați
Premiul I – Diana Maria Luchian (Turda)
Premiul II – Ianis Mihai Tarciuc (Sebeș), Raul Florin Ferențiu (Cluj-Napoca)
Premiul III – Maria Irina Iorga (Sibiu), Andrei Nicolae Pop (Cluj-Napoca), Hannah Vasiu (Cluj-Napoca)

Clasele V-VIII copii legitimați
Premiul I – Ilie Arion (Cugir)
Premiul II – Radu Țâmpea (Alba Iulia)
Premiul III – David Sopon (Cluj-Napoca), Vlad Chiorescu (Cluj-Napoca). (C.M.)

FOTO: Ania Ciolacu

[nggallery id=3025]

Publicitate

Sport

În weekend, la Alba Iulia, turneu de volei pe nisip, “La Poarta Cetății”

Publicat

în

În perioada 6-8 august, la Alba Iulia, se desfășoară ediția a treia a turneului național de volei pe nisip “La Poarta Cetății”. Locația de desfășurare a evenimentului este în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina.

Competiția, organizată de ACS Total Sport Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei muncipiului Alba Iulia și a societăților comerciale Coman Center, Florida Construct și Asia Shop, se dispută pe două secțiuni. Este vorba despre turneul masculin (21 de echipe) și cel feminin (12 echipe), rezultând un număr de 66 de jucători de volei pe nisip din toate zonele țării (Alba Iulia, Cluj-Napoca, București, Sibiu, Brașov, Oradea, Galați, Brăila), care se vor întâlni pentru o demonstrație de volei de calitate. Meciurile până la finale vor fi disputate în sistemul “două seturi din 3” până la 15 puncte, iar finalele se vor derula în același sistem, dar până la 21 de puncte.

Întrecerea va debuta vineri, 6 august, începând cu ora 9.00, iar meciurile se vor desfășura inclusiv în nocturnă. Finalele și festivitatea de premiere sunt prevăzute duminică, 8 august. Mulțumită sponsorilor, vor fi acordate premii în bani la fiecare categorie: locul întâi – 800 lei, locul doi – 500 lei, locul trei – 300 lei.

Electrica Furnizare Discount

Pentru buna desfășurare a meciurilor, micuții sportivi de la ACS Total Sport Alba Iulia s-au oferit voluntari, iar intrarea va fi gratuită. “Spectatorii, atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați în tribună. O să fie spectacol sportiv”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Citește mai mult

Sport

Cu Ciorgovean și Toilă, Unirea Alba Iulia și-a asigurat poarta! Sinescu: “Dacă rămân cei patru, mai vreau 3-4 achiziții”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a reușit într-un timp relativ scurt să-și securizeze buturile, prin aducerea a doi tineri portari: Dragoș Ciorgovean (n. 1999, Hermannstadt, ultima dată la Viitorul Șelimbăr) și Cristian Toilă (n. 2001, Sport Team București, campionatul trecut la CSO Cugir), iar din acest punct de vedere antrenorul Sinescu este mulțumit. Rareș Sporea, titularul ultimelor sezoane a plecat la Flacăra Horezu, iar în Cupa României, la Galda de Jos, a debutat tânărul Alex Sîntoma (n. 2002), un goalkeper neexperimentat.

În contextul apăsării restanțelor financiare, ce au ajuns la 6-8 luni neachitate, pentru “alb-negrii” este important dacă vor reuși să conteze și în viitorul campionat pe experimentații Al. Giurgiu, Fetița (cei doi au evoluat în amicalul cu CSM Deva), Selagea și F. Morar, ce au propuneri de la celelalte divizionare terțe din județ. Absenți la meciul cu Industria Galda de Jos, din turul întâi al Cupei României, cei patru s-au prezentat la antrenamentele albaiulienilor însă nu e sigură, din motive financiare, continuarea în Cetatea Marii Uniri.

“Sunt foarte mulțumit cum se pregătesc, adevărate modele pentru cei tineri. Dacă s-ar rezolva situația lor, aș mai dori 4 achiziții. M-ar mulțumi un asemenea lot, ținând cont de circumstanțele actuale și zbuciumul existențial de la club”, a precizat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount

Obligat de împrejurări, antrenorul din Ploiești a promovat masiv din propria pepinieră. Este vorba despre tinerii Dehelean, P. Dani, A. Moldovan, Sebaș, Jurj, Fl. Marcu, C. Dănilă și Oneț, plus revenirea lui Lupea, rezultând un efectiv cu o medie de vârstă extrem de scăzută. Chiar dacă Baksi a anunțat că intenționează să renunțe la activitatea fotbalistică, Unirea Alba Iulia mai are la îndemână fotbaliști promițători precum Haj, V. Codrea, Bârdea, Mâlnă sau Pocol.

Următoarele teste sunt cu Energia Săsciori (vineri, 6 august, ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate”), CSM Deva (14 august, deplasare), căutându-se oponent pentru ultima repetiție, aceea din 21 august.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș a schimbat liniile: R. Bartoș, A. Anghel și Ov. Truță au semnat, nouă plecări din efectiv

Publicat

în

Divizionara terță din orașul salin are iarăși o vară agitate în privința alcătuirii lotului cu care va aborda a doua stagiune consecutivă în Liga a 3-a.

După ce și-a asigurat permanența la acest nivel în urma barajului cu CS Iernut, sub comanda lui Gabriel Cotoară, tânărul tehnician ce a bifat un mandat de doi ani, fără a i se mai prelungi contractul, CS Ocna Mureș l-a instalat pe banca tehnică pe Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba, cu peste șase ani petrecuți la Industria Galda de Jos.

Și, încet încet, “alb-albaștrii” au început să bifeze achiziții, importante pentru acest nivel fotbalistic, mijlocașul D. Lupșan (Unirea Alba Iulia), fundașul Cioplântă (ex-Industria Galda de Jos, nu a evoluat în ultimul an), mijlocașul nigerian Best Tegbo (a jucat câteva meciuri la Unirea Ungheni, în primăvară, și el cu trecut la Industria Galda), atacantul Ceaca (Sănătatea Cluj). De curând, ocnamureșenii au mai realizat alte trei transferuri, respectiv jucătorul de bandă dreapta Robert Bartoș (n. 2002, Viitorul Ardealul Cluj), mijlocașul Ovidiu Truță (2001, ex-CS Zlatna, UTA Arad și Industria Galda de Jos) și portarul Andrei Anghel (n. 2003, a debutat la Industria în ultima etapă a turului, foto, în mov).

Electrica Furnizare Discount

Din lotul campionatului precedent au rămas Vl. Ignat, M. Decean, Frențiu, Haiduc, Cl. Marcu, Socaci, Guț, T. Cristea (accidentat de lungă durată), Cioară, Al. Kiraly, Cunțan, Moise, Neșan (n. 2003, a revenit după împrumutul la Inter Singer, Liga a 4-a Mureș). Din efectivul stagiunii trecute, au plecat 9 jucători, după cum urmează: C. Lazăr (în Anglia), G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CS Universitatea Alba Iulia), Isac și Vădan (Sănătatea Cluj), Chișu (antrenor-jucător Unirea Triteni), Tocu (Industria Galda de Jos), Uță (Spicul Daia Română), Angeru (nu s-a prelungit contractul).

Suntem în negocieri cu încă trei jucători și sperăm să finalizăm tratativele cât mai repede”, a spus președintele Ioan Paul. Astfel, se poartă tratative cu doi jucători tineri, juniori, din Republica Moldova, ce au câștigat campionatul trecut finala Under 19, cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, chestiunea fiind legată de asigurarea transportului, cazării și meselor.

Eliminată din Cupa României, după 0-2 la Stremț, CS Ocna Mureș a jucat un amical cu Olimpia Aiud, scor 8-2, iar sâmbătă va disputa un nou joc de verificare, pe “Aiudelul” în compania aceluiași oponent (ora 10.30). A mai fost testul de la Cugir (0-2) și în țintar mai sunt prevăzute disputele cu CS Hunedoara (14 august) și returul cu Metalurgistul Cugir (21 august).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare