FOTO| Case uitate de lume, stradă praf și pulbere, cu noroi până la genunchi, în Alba Iulia: ”Salvarea și pompierii nu pot ajunge”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La sfârșitul lunii iulie 2014 administrația locală a dat ca și reabilitate șapte străzi din cartierul Partoș. La scurt timp, în urma comunicatului remis și publicat de ziarul ”Unirea”, un cetățean ne-a semnalat că strada lui (nu mai reținem care), deși figura ca și modernizată, nu era. Ei bine, după 7 luni, când nici cel mai încrezător jurnalist nu se mai aștepta ca acea știre să mai fie citită, cu atât mai mult să producă ”efecte”, uite că un alt cetățean apare la redacția ziarului strada cu noroi02”Unirea” pentru a ne spune că pe strada 11 Iunie (o altă stradă din cele 7), noroiul este până la genunchi și nu se poate circula.

Omul, venit de curând din Spania, spune că din iulie, de când a citit articolul, a plănuit să vină la redacția ”Unirea” pentru a semnala inadvertențele aflate în ”reportaj”. Bărbatul spune că din primăvara lui 2014, de când au început lucrările la calea ferată, strada e plină cu noroi, nefiind vreodată asfaltată și nu e corect să apară în ziar ca fiind reabilitată. Știe sigur că strada despre care vorbim se numește 11 Iunie (cea din imagini) pentru că el acolo domiciliază și îi apare în buletin. În registrele administrației, zona (din imagini) nici nu figurează, iar 11 Iunie este dată ca fiind o altă stradă, spune tot el. Astfel, potrivit bărbatului, în registrele Primăriei strada 11 Iunie nu este strada pe care domiciliază familia lui, ci este alta, care este reabilitată.

ELIT

Citește și Investiții de peste 2,5 milioane de lei, în străzi ale cartierului Partoș din Alba Iulia

Pentru a ajunge la locul cu pricina (strada care, spune el, se numește 11 Iunie), unde domiciliază 7 familii, trebuie să treci peste calea ferată (până într-o zi), un alt drum de acces (tot plin de noroi) este în apropierea podului de peste râul Mureș.

Întrebat dacă a luat legătura cu persoanele abilitate în rezolvarea problemei, acesta a spus că ”nepotul a dat telefon, iar cei de la Primărie au spus că vin astăzi (n.r. 16 februarie) să vadă situația”.

Omul zice că are casa din 1969, are gaz și apă pe banii lui, nu vrea drumuri asfaltate, dar nici noroi până la genunchi. Ar trebui pietruită sau aruncat nisip. ”Când ies din casă am nevoie de două perechi de încălțăminte. Nouă ne trebuie să ne lase să trăim, să putem ajunge acasă”, a conchis acesta.

La început, spune, a ezitat să vină la ”Unirea” pentru a nu atrage dușmănie, însă, oricum pleacă înapoi în Spania și mare lucru n-are să se întâmple. Speră, totuși, la o rezolvare.

Fie că e 11 Iunie, fie că nu, nemulțumirea bărbatului este cauzată de faptul că locuința lui este izolată și nu există un drum de acces pentru salvare sau pompieri.

Dacă este să ne luăm după Google Map, strada lui nu există, iar 11 Iunie este reabilitată potrivit proiectului.

___________________________

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa stiri@ziarulunirea.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

eroina 16 februarie 2015 at 17:44

sa nu ne mai miram de nimic

eroina 16 februarie 2015 at 17:45

proba

mda 16 februarie 2015 at 17:57

Drumul ala e unul „tehnologic” fiind utilizat pentru santierul caii ferate. Daca mintile voastre luminte au impresia ca primaria baga bani in strada aia pe care acum circula intr-o veselie basculante si alte masini grele, inseamna ca sunt de pe alta planeta…
P.S. Pe harta google sau cea a primariei strada 11 iunie este PAVATA si se gaseste luand ca reper strada Dacilor. Dar ce mai conteaza asta…stirea sa fie.

Comentariile sunt oprite