FOTO: Cartierul Creativ Carolina, primul grup dedicat industriilor creative și culturale din Alba Iulia, lansat, vineri, în cadrul unei expoziții-manifest

ccc02Vineri, 25 noiembrie, de la ora 16.30, în Caponiera din spatele Bibliotecii Bathyaneum, a fost lansat primul grup dedicat industriilor creative și culturale din Alba Iulia, Cartierul Creativ Carolina (CCC).

În cadrul evenimentului a avut loc o expoziție-manifest a membrilor fondatori și aderenți. Grupul e compus din specialiști din diferite domenii ale ICC: arhitectură, design, muzică, fotografie, arte vizuale. Participanții au putut admira obiectele expuse, dar și viziona o serie de proiecții și scurt metraje.

ELIT

Grupul a fost lansat concomitent cu evenimentul creat de Institutul pentru Politici Publice, sprijinit de Municipiul Alba Iulia, numit „Vino să deschidem porțile Palatului Principilor!”, și este parte a unei serii de evenimente promovate sub egida „Orașul User-friendly”.

Cartierul Creativ Carolina este prima Asociație care se dedică creării unei infrastucturi permanente de cultură și artă în oraș, aducând laolaltă toate resursele lui creative și inovative. Fiind un oraș istoric, Alba Iulia este locul perfect pentru a îmbina tradiția istorică cu noile trenduri culturale pe care sectorul creativ le poate promova. Localnicii sunt provocați să se implice activ în treburile cetății și să se folosească creativ de potențialul Alba Iuliei.

Mihail David - 2020

CCC își dorește să realizeze evenimente deosebite pentru comunitate, așa încât să-i aducă pe albaiulieni puțin mai aproape de experiența trăită de fiecare creativ, atunci când acesta creează lucruri și povești inedite.

Cei interesați pot găsi mai multe informații pe pagina de Facebook a Cartierului Creativ Carolina.

 

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

1 comentariu

istvan 25 noiembrie 2016 at 21:33

…a fi creativ, insemna a fi liber, liber de tine si de conditionarile tale. A fi in stare sa renunti la trecutul tau, la personalitatea iluziei tale ,… sa te demolezi si sa renasti,… sa te vindeci de indoiala si de frica,…sa poti intelege ca a ta este actiune , implicarea si credinta implinirii,…iar rezultatul actiunii tale nu este al tau,… si ca nu eu imi dau mie,… in mintea fiintei umane posibil, totul posibil,… in rest doar sperante si bune intentii,…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...