Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Carnavalul toamnei, la Clubul Copiilor Blaj. Scenetă, poezii dedicate fructelor și legumelor, cântece, jocuri și expoziții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unul dintre cele mai colorate şi aromate anotimpuri, toamna, a fost sărbătorit cu mare entuziasm de copiii de la Clubul Copiilor Blaj, joi, 26 octombrie 2017, începând cu ora 12.00.

Cu această ocazie, într-un decor specific frumosului anotimp în care ne aflăm, copiii care frecventează cercurile artistice de la Clubul Copiilor Blaj au interpretat sceneta “Carnavalul toamnei”. Costumaţi în cele mai năstruşnice straie, prichindeii au recitat poezii dedicate celor mai gustoase fructe şi legume, pline de savoare şi vitamine. A fost prezentat de asemenea, un scurt program artistic în limba engleză şi limba germană: “The rainbow colours”, “Rain, rain, go away”, “How many fingers”, “Guten Tag! Guten Tag!”, “Wir sind kleine Geister”, “Nummernlied”.

Atmosfera a fost întreţinută şi de spiritul sărbătorii cu origini celtice, Halloween-ul, care a pătruns şi pe meleagurile noatre, în ultimii ani.

Din programul acestei adevărate sărbători nu au  lipsit cântecele şi jocurile de mişcare, program artistic grupat sub denumirea “Toamna cea frumoasă şi darnică”.

Evenimentul a fost pentru elevi şi un bun prilej de a-şi prezenta lucrările, creaţii plastice, constând în desene, picturi, colaje, sugerând aspect de toamnă, în cadrul expoziţiei “Zâmbetul toamnei în culori”.

Toamna este anotimpul schimbărilor, al melancoliei, culori atât de diferite şi, totuşi, atât de bine combinate, de la cele mai aprinse până la tonurile cele mai pale, pasteluri cum n-ai ocazia să priveşti prea des, nuanţe pe care doar natura în măiestria ei a reuşit să le aducă la desăvârşire. Copiilor le place să reproducă natura, să-şi vadă expuse lucrările, să îşi arate cu mândrie realizările tuturor celor care sunt în preajma lor – prieteni, musafiri, cadre didactice şi părinţi – indiferent de vârsta lor.

Munca de creaţie a elevilor a oferit rezultate care au meritat să fie cunoscute şi preţuite.

Evenimentul s-a dorit a fi o celebrare a talentelor, a creativităţii, a muncii depuse de elevi, călăuziţi cu pasiune de cadrele didactice.

”Activitatea marchează o nouă acţiune din multe alte activităţi pe care Clubul Copiilor Blaj le desfăşoară în cadrul proiectelor de parteneriat cu şcolile şi grădiniţele din municipiul Blaj.

Bucuria cea mai mare a costat în realizarea picturilor pe fetele copiilor, reprezentând personaje și eroi din cele mai îndrăgite basme”, au transmis reprezentanții Clubului Copiilor Blaj.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea