Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO| Caritate malteză la Aiud, o tradiție de 23 de ani. Peste 350 de participanți au făcut donații pentru persoanele nevoiașe

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
FOTO| Caritate malteză la Aiud, o tradiție de 23 de ani. Peste 350 de participanți au făcut donații pentru persoanele nevoiașe

Cel mai mare și mai important bal de caritate din Aiud s-a desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică.  Participanții nu s-au sfiit să doneze sume importante pentru ajutorarea celor nevoiași.

Având ca motto „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…” sâmbătă, 8 februarie 2020, a avut loc cel mai mare bal caritativ din Aiud.

Găzduit de Salonul Giorgia, desfășurat sub semnul „Crucii de Mlta” și având o vechime de 23 de ani, balul de caritate organizat de către Serviciul Maltez din România (SAMR), filiala Aiud a reușit să strângă sub „umbrela carității” peste 350 de persoane mai „avute” sau mai puțin „avute” care au făcut ce au făcut și au dat din ceea ce au avut câte puțin pentru cei mai puțini favorizați de soartă.

Organizată sub auspiciile domnilor Roberto Musneci, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România , Imre Ugron ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în Ungaria și a doamnei Iulia Adriana Oana Badea primarul municipiului Aiud,cea de a XXIII- ediție a balului maltezilor din Aiud a fost cu siguranță și cea mai reușită de până acum.

În frunte cu inimoasa doamnă Fari Palko Ilona, preşedintele filialei aiudene a SAMR, “patroană a balului”, membrii serviciului maltez din Aiud au reușit să impună și să insufle spiritul caritativ „celor care au”, pentru „cei care n-au” strângând o sumă „bunișoară” pentru ajutorarea celor aflați în situații de „jenă financiară”, adică aproape 1000 de suflete de care maltezii aiudeni au grijă în fiecare an.

În cuvântul de deschidere doamna Iulia Adriana Oana Badea primarul municipiului Aiud a relevat faptul că sucursala SAMR Aiud, este o sucursală care demonstrează vitalitate, ce reușește să impună cu naturalețe debordantă preocuparea responsabilă pentru cei mai nevoiași membrii ai comunității aiudene, lucru ce nu este ușor deloc. În plus aceasta a reliefat faptul că SAMR Aiud are cu primăria municipală o colaborare extrem de fructuoasă și că prezența atâtor oameni la balul de caritate este o recunoașterea și o aprecierea a serviciilor sucursalei Aiud a SAMR și totodată demonstrează solidaritatea cu comunitatea aiudeană.

Cert este că prin prezenţa celor peste 350 de aiudeni în sala de bal activitățile sucursalei Aiud a SAMR capătă certificarea continuității și consistenţe fapt care face posibilă continuarea tradiției caritative, act deosebit de important în aceste zile dificile pentru mulți membrii ai comunității noastre care trăiesc în condiții precare și care au nevoie de sprijin.

Deschiderea balului a revenit, ca de obicei elevilor din anul terminal ai Colegiului Național „Bethlen Gabor” membri juniori ai SAMR Aiud, care au demonstrat talent și virtuozitate în dansurile de societate învățate de la dascălul și pastorul lor Lorincz Zoltan, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.

La acţiunea caritabilă a fost prezentă cam toată „lumea bună” din Aiud, politicieni, primarul și viceprimarul doamnele Iulia Adriana Oana Badea și Lorincz Helga, oameni de afaceri, intelectuali și cei care au dovedit în decursul anilor că au un suflet caritabil, dar şi invitaţi din „zări străine”, reprezentanți ai filialelor SAMR din alte județe din țară, președintele Consiliului Județean Ion Dumitrel însoțit de deputatul Florin Roman liderul grupului PNL din Camera Deputaților.

Amfitrion-prezentator-crainic a fost binecunoscutul reporter de la Radio România studioul Cluj Napoca, domnul Cezar Firu, care a moderat tombola și licitația, cele două acțiuni menite să strângă o sumă de bani suficient de mare pentru ca maltezii aiudeni să-i poată ajura pe cei aflați în situații dificile.

Tombola caritativă a avut câteva zeci de premii speciale, iar tombola a pus la dispoziţie celor prezenți peste 700 de bilete, toate fiind câștigătoare.

De întreținerea antrenului și atmosferei s-a ocupat, cu succes și multă seriozitate trupa „Back intime” din Sfântu Gheorghe, formată din ex-aiudeanul Makkai Kalman care și-a „strâns oastea” colegii săi de trupă și de scenă ( Paldeak Katinka și Pal Zakarias) pentru a da o mână de ajutor caritabililor aiudeni.

O prestație excelentă au avut-o și alți patru tineri artiști de marcă ai teatrului de operă „Ion Dacian”din București: Oana Rusu Frăsinescu și Cătălin Petrescu, care au cântat și încântat publicul cu arii celebre din opere semnate de corifeii muzicii clasice mondiale.

La finalul acţiunii caritabile ce a avut loc sâmbătă au fost strânse câteva zeci de mii de lei din partea darnicilor participanţi, sumă ce va asigura continuitatea programelor susținute de maltezii aiudeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea