Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Caravana „Europa pentru tineri” a ajuns la Alba Iulia: Steagul Uniunii Europene și tricolorul României, afișate în fața Catedralei Reîntregirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caravana „Europa pentru tineri” a ajuns la Alba Iulia: Steagul Uniunii Europene și tricolorul României, afișate în fața Catedralei Reîntregirii

Caravana „Europa pentru tineri” a ajuns sâmbătă la Alba Iulia. La eveniment au participat Gabriel Pleșa – primarul municipiului Alba Iulia, europarlamentarul Mircea Hava, Ion Dumitrel – președinte Consiliului Județean Alba și Marius Hațegan – vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Tineri liberali din județul Sibiu, cât și din Brașov, Mureș, Harghita și Alba, s-au participat vineri, 15 martie, la cea de-a doua Conferință Regională “Europa în fiecare localitate” a organizației naționale a Tineretului Național Liberal.

”Când ai aproape doar tineri, în preajma ta, ai șansa să speri și să crezi că are cine să facă lucrurile mult mai bine. Eu , unul, m-am bucurat și m-am simțit privilegiat de entuziasmul perceput la conferința „Europa în fiecare localitate”, organizată de tinerii liberali.

La doi pași de casă, la Sibiu, alături de o generație care, sunt convins, va face ca Uniunea Europeană să rămână întreagă și o adevărată casă pentru toți. Uniunea Europeană nu e un simplu construct, o înțelegere între statele membre. E cu adevărat o Uniune iar drumul corect, e cel pe care-l parcurgem împreună.

Sper ca răspunsurile mele să fi fost pe placul tuturor. Însă, răspunderea viitorului va fi a celor care au participat la conferință și a altor mulți tineri.. Pentru că ei știu cel mai bine de ce e nevoie azi, pentru ca mâine să fie așa cum ne dorim toți”, a scris Mircea Hava pe Facebook.

”Suntem datori să promovăm și să apărăm valorile europene, generație lângă generație. Umăr la umăr, om cu om. Europa ne este Casă și Acasă. Ne este prezent și viitor!”, a transmis și Marius Hațegan.

La Alba Iulia, Europa este la ea acasă, iar steagul Uniunii Europene și tricolorul României afișate de tinerii liberali în fața Catedralei Reîntregirii simbolizează drumul european asumat de țară noastră.

Pe 9 mai, de Ziua Europei, cele două drapele de mari dimensiuni, vor ajunge la București, după ce vor parcurge toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României în cadrul următoarelor conferințe ale tinerilor liberali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea