Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Caramel, un Samoyed din Pitești a câștigat ”Supreme Best in Show”, titlul de cel mai frumos câine al expoziției chinologice 2016 de la Alba Iulia. ”Best in show”, a doua zi, un Leonberger

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

caramelDuminică după-amiaza, s-a tras cortina peste ediția din 2016 a expoziției chinologice ”Royal Crown Trophy” de la Alba Iulia. Câștigătorul zilei de duminică, ”Best in Show”,  a fost desemnat un Leonberger din Italia , iar trofeul cel mare, ”Supreme Best in Show” – cel mai frumos câine al competiției din acest an, a fost cucerit  de Caramel, superbul exemplar din rasa Samoyed.

Expoziția Chinologică ”Royal Crown Trophy 2016”, eveniment organizat în acest weekend în șanțurile de Nord ale Cetății s-a încheiat duminică, cu desemnarea câștigătorilor pentru fiecare din cele zece grupe din concurs.

Locul II al podiumului, în  cadrul show-ului internațional de duminică, a fost ocupat de un câine rasa Coton de Tulear, iar locul III l-a obținut de un Alaskan Malamute.

expozitie cinologica alba iuliaLupta de final, pentru trofeul ”Royal Crown Trophy Alba Iulia 2016”  – Supreme Best in Show,  s-a dat între Leonberger și Samoyed, juriul desemnându-l cel mai frumos câine al competiției din acest pe Caramel, exemplarul din rasa Samoyed, în vârstă de un an și jumătate.

Pentru Caramel urmează competițiile europene. Întrebată cum va fi răsplătit cățelul pentru performanțe, săpâna acestuia a spus ”cu multă dragoste și multă alinare, la fel ca și până acum”.

Este pentru a doua oară când un exemplar din această rasă câșitgă trofeul competiției chinologice din Alba Iulia. Un alt Samoyed a câștigat titlul Supreme Best in Show la ediția din 2014.

Vezi si FOTO-VIDEO: Un Samoyed și un Ciobănesc românesc mioritic, cele mai frumoase exemplare din prima zi a expoziției chinologice de la Alba Iulia. Au cucerit titlurile ”Best in Show”

Competiția din acest an a reunit la Alba Iulia peste Iulia 700 de crescători de câini, ce provin din peste zece țări cu tradiție în organizarea unor astfel de evenimente, printre care amintim Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Rusia, Slovacia, Ungaria și bineînțeles România.

Criteriile luate în considerare de juriul format din arbitri internaționali au fost frumusețea, capacitatea de lucru, indicatorii fizici, personalitatea, dar și capacitatea handler-ilor de a relaționa cu ei, premiile fiind acordate în funcție de sex, de grupe de vârsă și de rase.

Evenimentul, menționat și în calendarul internațional al Federației Chinologice Internaționale, este organizat de Asociația Chinologică Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

FOTO: Ionuț Văidean

[nggallery id=2511]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea