Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Biserica din curtea Spitalului Județean Alba Iulia, ridicată exclusiv din fonduri private, a fost sfințită sâmbătă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, care a fost ridicată exclusiv din fonduri private, a fost sfințită sâmbătă, 30 mai.

Sfintire biserica curte spital60Slujba, oficiată de ÎPS Irineu alături de un sobor format din 7 preoți, a început la ora 8.30 și s-a terminat în jurul orei 12.00. Biserica a fost sfințită prin stropire cu apă sfințită și prin ungere cu mir. La începutul slujbei, ÎPS Irineu, soborul de preoți și credincioșii au înconjurat lăcașul de cult. Slujba de sfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie.

Principalul sponsor al bisericii este omul de afaceri Mihai Oancea. Managerul Spitalului din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a precizată că, ”acum doi ani și jumătate, când a fost doar un gând nerostit”, nu a crezut că ridicarea casei de rugăciune se va duce la bun sfârșit. Zidirea ei a fost realizată exclusiv din donații: arhitectul Sfintire biserica curte spital31Barbieri a contribuit cu proiectul, iar primarii, meșterii și ocoalele silvice din Munții Apuseni au donat materialul lemnos. După aceste binefaceri, a apărut, întâmplător, omul de afaceri Mihai Oancea care s-a oferit să ducă la bun sfârșit investiția. ”Eram cu proiectul pe masă, ne împotmolisem că nu mai găseam posibilitatea să mergem mai departe. Domnul Oancea a zis: fac eu biserica”, a afirmat Nicoleta Coșarcă.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Albei Iulia, și-a exprimat admirația față de conducerea spitalului pentru eforturile depuse

Sfintire biserica curte spital90”În acest cer pământesc, bolnavii se pot întâlni cu Hristos, doctorul sufletelor și al trupurilor, spre a primi de la el balsamul harului divin si al iubirii sale tămăduitoare. Țin să exprim admirația mea pentru conducerea spitalului care a depus mari eforturi pentru ca această lucrare sfântă să se realizeze. Medicii de aici, asemenea scriitorului bisericesc Origen, înțeleg că medicina este folositoare și necesară neamului românesc. De aceea ei exercită arta medicală cu multă compasiune pentru aproapele lor pe care îl tratează nu ca pe un simplu caz ci ca pe o persoană prețioasă” a spus ÎPS Irineu.

În biserica din curtea spitalului slujesc doi preoți și se oficiază slujbe de la sfârșitul anului 2014. Ea a fost ridicată pentru pacienți și aparținătorii instituției spitalicești, dar sunt așteptați și credincioșii care vor să se roage.

La slujba oficiată sâmbătă au participat peste 100 de persoane: oficialități locale, județene, personal medical, șefi de secții, pacienți și credincioși.

[nggallery id=560]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea