Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Bătrâna de 76 de ani din Munții Apuseni cu pensie de doar 15 lei a primit o donație considerabilă. Tanti Fica va putea trece cu bine peste această iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tanti Fica, a primit o donație considerabilă care o va ajuta să treacă peste această iarnă, după ce un grup de tineri -au oferit un frigider, alimente, cereale pentru animalele acesteia și hiane pentru iarnă.

De asemenea, voluntarii i-au tăiat lemne astfel încât, cel puţin în perioada sărbătorilor de iarnă, să nu aibă probleme din acest punct de vedere.

Citește și: Povestea emoționantă a lui tanti Fica, bătrâna de 76 de ani care trăiește singură, cu o pensie de doar 15 lei/lună, într-un cătun din Apuseni

Femeia în vârstă de 76 de ani trăieşte singură în cătunul Fântânele, din comuna Ceru Băcăinţi. În urmă cu o lună şi jumătate, la locuinţa din Apuseni a fost dusă o sobă nouă.

Femeia nu are copii sau nepoţi şi, astfel, nu are cui să ceară ajutor în caz de nevoie. Locuieşte la o distanţă de aproape 10 kilometri de centrul comunei, pe un deal din sudul Munţilor Apuseni.

Citește și: „Tanti Fica”, bătrâna din Alba cu pensie de de 15 lei pe lună, nu este singura persoană vârstnică uitată de stat. Ministerul Muncii a mai descoperit 1000 de cazuri

Accesul până la locuinţa acesteia se face doar cu o maşină de teren, plus o urcare pe deal de circa o jumătate de oră. Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a analizat situaţia acesteia şi a descoperit că indemnizaţia de urmaş de 15 lei a femeii nu a fost actualizată din 2016. Între timp, Tanti Fica a primit suma actualizată, la fel ca alte peste 1.000 de persoane din întreaga ţară, aflate în situaţii similare.

Comuna Ceru Băcăinţi este cea mai mică din Alba din punct de vedere a numărului populaţiei. 235 de suflete mai trăiesc aici, după ce în ultimii 20 de ani s-a manifestat un puternic proces de depopulare. Evoluţia demografică negativă a fost accentuată de plecările masive ale tinerilor din sat, care au ales fie comunele învecinate, fie oraşe cum ar fi Cugir, Alba Iulia sau Orăştie.

În localitate nu există nicio investiţie care să ofere locuri de muncă, iar oamenii trăiesc din agricultură şi din creşterea animalelor. Cei mai mulţi dintre locuitori au peste 60 de ani, unii trăind singuri şi fără niciun ajutor.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea