FOTO: „Balul toamnei”, la Şcoala gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, promovează valorile tradiționale și autentice

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia au participat recent la „Balul Toamnei”, un eveniment devenit tradiție în această instituție condusă de prof. Elena Ignat. Proiectul a avut ca scop promovarea valorilor tradiţionale, autentice, fiind totodată şi o modalitate de petrecere a timpului liber, de relaţionare şi  socializare a copiilor într-un mediu organizat.

Având în vedere faptul că majoritatea şcolilor s-a aliniat curentului general impus de cultura şi civilizaţia occidentală, importând forţat şi artificial fenomenul Halloween, cadrele didactice ale şcolii au optat pentru realizarea unei acţiuni care să estompeze acest fenomen promovat în multe instituţii de învăţământ sub masca divertismentului.

ELIT

Balul a fost organizat de elevii din clasele a VIII-a, sub îndrumarea doamnelor diriginte Iulia Calistru și Gabriela Marina și s-a desfășurat în sala de sport a școlii, care a fost amenajată în tonurile colorate ale acestui anotimp. Elevii au confecționat decorațiuni de toamnă și au sculptat dovleci, creând o atmosferă autumnală autentică.

În cadrul acestui bal, s-a desfășurat și concursul pentru obținerea titlului de Miss și Mister „Balul Toamnei”, organizatorii pregătind pentru concurenţi câteva probe interesante. Elevii înscrişi au  încercat să convingă juriul că au cunoştinţe solide de cultură generală, că ştiu să-şi pună în valoare bunele maniere, dar şi măiestria mişcărilor din cadrul dansurilor de societate. Probele de dans, de interpretare, dar şi celelalte surprize pregătite de organizatori au animat atmosfera balului.

La finalul concursului, juriul a decernat titlurile de Miss şi Mister „Balul Toamnei” concurenţilor care au reuşit să impresioneze prin cunoștințe, graţie, bune maniere şi spontaneitate: Ghiviziu Raluca, din clasa a VII-a A și Șerban Alexandru, a VIII-a A. De asemenea, juriul a acordat diplome pentru cea mai frumoasă ținută elevei Iurian Francesca din clasa a VII-a A și pentru măiestria dansului elevei Chenți Luiza, clasa a VII-a A.

Evenimentul a fost pentru elevi un bun prilej de stimulare a creativității, de implicare în activități variate, dar și de dezvoltare a simțului estetic. Parfumul şi culorile toamnei din decorurile realizate de către elevi s-au împletit cu buna dispoziţie, muzica şi dansul, care au contribuit din plin la reuşita acestui eveniment.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...