FOTO: BALUL maltez de la Aiud și-a desfășurat a XX-a ediţie. Sute de participanți, tombole, licitații și zeci de mii de lei strânși pentru cei aflați în nevoie

Sâmbătă, 4 februarie 2017, Serviciul de Ajutor Maltez Român (SAMR), filiala Aiud, a organizat cea de a XX-a ediție a binecunoscutului „Bal Maltez”. Programat a avea loc în spațiul oferit cu generozitate de către „Salon Georgia”, „Balul Maltez” a strâns la un loc oamenii politici, de afaceri și intelectualii cu inimă mare și suflet larg ce au contribui la strângerea unor sume de bani necesare derulării proiectelor pe care le implementează SAMR Aiud.

Generozitatea , altruismul și bunătatea au fost valorile care au fost exprimate de cei aproape 400 de participanți care prin implicarea și dorința de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși și aflați în jenă financiară au dat dovada că lor le pasă și de ceilalți.

ELIT

Ediția a XX-a  a balului, la fel ca și celelalte ediții a fost organizată având drept motto deviza Ordinului Suveran de Malta – „Tuitio fidei et obsequtum pauperum în traducere „Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor” , deviză care a devenit în toți acești douăzeci de ani un mod de viață, în care valorile creștine se împletesc firesc și simplu cu principiile umanitare, ajutându-i pe cei aflați în nevoie, de la copii orfani și persoane cu dizabilități, până la oamenii în vârstă izolați la domiciliu.

Desfășurat sub înaltul patronaj al excelenței sale baronul Jakob Kripp, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, excelenței sale Imre Ugron, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în Ungaria și a doamnei Oana Badea, primarul municipiului Aiud, balul maltezilor aiudeni a reușit să satisfacă toate pretențiile participanților oferindu-le distracție la maximum și ocazia de a ajuta fiecare după posibilități pentru strângerea sumelor necesare derulării celor câteva proiecte pe care maltezii aiudeni le derulează.

Deschiderea balului a revenit, ca de obicei elevilor din anul terminal al Colegiului Național „Bethlen Gabor” membri juniori ai SAMR Aiud, care au demonstrat talent și virtuozitate în dansurile de societate învățate de la dascălul și pastorul lor Lorincz Zoltan, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului și a soției sale doamna Trudi Lorincz.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Amfitrion-prezentator-crainic a fost binecunoscutul reporter de la Radio România studioul Cluj Napoca, domnul Cezar Firu, care a moderat tombola și licitația, cele două acțiuni menite să strângă o sumă de bani suficient de mare pentru ca maltezii aiudeni să-i poată ajuta pe cei aflați în situații dificile.

Tombola caritativă a avut zeci de premii speciale.

La licitație au fost scoase „la strigare” aranjamente florale, torturi, obiecte de artizanat, coșuri încărcate cu produse tradiționale din carne, lactate, lucrări de artă plastică și fotografică, care au fost vândute „cât ai zice pește” de binecunoscutul om de radio Cezar Firu, reușindu-se în acest fel strângerea unei sume importante de bani care va asigura susținerea financiară a proiectelor SAMR Aiud.

Desfășurat sub semnul „Crucii de Malta” cea de a XX-a ediție a balului SAMR Aiud a reușit să strângă sub „umbrela carității” pe lângă aiudenii „mai avuți” sau mai puțin „avuți” și reprezentanți ai altor filiale ale Serviciului de Ajutor Maltez din România. Au fost prezenți reprezentanți ai Ordinului Cavalerilor de Malta, președintele SAMR domnul Denes Mihaly, președintele de onoare a SAMR domnul Puskas Balint, secretarul general al SAMR domnul Tischler Ferenc, dar și reprezentanți ai SAMR din Oradea, Timișoara, Sfântul Gheorghe, Micfalău, Brașov, Arad și Târgu Mureș.

O pată veselă de culoare au constituit-o grupul de majorete din Gyomaendrod-Ungaria, oraș înfrățit cu municipiul Aiud, majorete care sub îndrumarea doamnei Hunia Iolan au încântat privirile celor prezenți cu dansurile lor ritmate și pline de tinerețe.

Ca și în fiecare an alături de aiudeni au fost și domnii Cătălin Petrescu și Florin Butnaru, actori ai Teatrului Național de Operetă „Ioan Dacian” din București care au interpreta arii celebre din repertoriul teatrului pe care l-au reprezentat cu cinste.

Potrivit declarațiilor făcute de către doamna Fari Ilona, președinta SAMR filiala Aiud: „Balul și-a atins scopul. Suma strânsă care va completa donațiile primite de filială va susține material peste 200 de familii cu probleme din municipiul Aiud”.

Potrivit doamnei Fari Ilona de mai bine de douăzeci de ani SAMR Aiud a reușit să susțină material mii de oameni aflați în nevoi. „Am asigurat pâinea pentru sute de persoane, am avut grijă ca în fiecare an de sărbătorile religioase importante, Paște sau Crăciun, zeci de familii să aibă meniu adecvat. Pe lângă acestea am fost aproape de persoanele cu dizabilități și le-am ajutat cu tot ceea ce s-a putut pentru a le ușura viața”, ne-a mai declarat doamna Fari Ilona.

Din cele aflate de noi, la finalul acţiunii caritabile ce a avut loc sâmbătă în municipiul Aiud au fost strânse câteva zeci de mii de lei din partea darnicilor participanţi, sumă care cu siguranță prin grija maltezilor aiudeni va ajunge exact acolo unde trebuie.

Dorel Lazăr

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Mihaela 5 februarie 2017 at 11:51

Altceva se mai intampla in Aiud, in ultima vreme Aiudul e din bal in bal, numai nobilime si acte de caritate in Aiud.

katona 5 februarie 2017 at 14:20

vreun investitor ceva…pentru copii nostrii ce pleaca in alte parti

lupul singuratic 5 februarie 2017 at 16:22

F bine organizat, cu mult simti civic , diferit de alte baluri din Aiud care aveau un iz taranesc , de lumpeni .

Nu prostiei 5 februarie 2017 at 18:40

„Desfășurat sub înaltul patronaj al excelenței sale baronul Jakob Kripp, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, excelenței sale Imre Ugron, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în Ungaria și a doamnei Oana Badea”

Primii doi n-or fi un soi de masoni?

„Ordinul Suveran Militar de Malta (SMOM) este din punct de vedere ideologic și istoric, aliat cu Masoneria internaţională, împărțind în cele din urmă acelaşi scop al supremaţiei sângelui albastru, fie că membrii lor acceptă sau nu lucrul acesta. Gradele masonice, Cavalerul de Malta şi Cavalerul Templier, sunt grade superioare Rosicruciene ale Masoneriei, şi îşi dezvăluie moştenirea într-un mod cât se poate de limpede.

un aiudean 5 februarie 2017 at 19:23

Pdl-ul prezent !

Horea 5 februarie 2017 at 20:50

@un aiudean

Chiar totul politizam domnu’ aiudean?

Makkai Kalman 6 februarie 2017 at 13:42

Merita sa fie mentionata in articol si trupa Back In Time din Sfantu Gheorghe, care de 6 ani la rand sunt prezenti necontenit, fara ei si bineinteles fara muzica lor atmosfera placuta, partidele de dans fara sfarsit pana la 4 dimineata nu ar fi existat. Eventual o modificare online a articolului ar fi binevenit.
Multumesc.

Comentariile sunt oprite