Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto ”Băile sărate Ocna Mureș – o istorie a sării și a băilor sărate”, cartea Comisarului șef de poliție Cristian Mureșan, lansată de Ziua Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Băile sărate Ocna Mureș – o istorie a sării și a băilor sărate”, cartea Comisarului șef de poliție Cristian Mureșan, a fost lansată de Ziua Națională a României.

Comisar șef de poliție Cristian Mureșan, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a publicat o nouă carte, intitulată ”Băile sărate Ocna Mureș – o istorie a sării și a băilor sărate”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: FOTO: Cugirul și Marea Unire. Cine au fost reprezentanții de frunte ai Cugirului la actul Marii Uniri

S-a născut și a crescut în Ocna Mureș și iubește nemăsurat aceste locuri. ”Am elaborat această lucrare pentru prețuirea pe care o port acestui colț de Rai și minunaților oameni ce viețuiesc aici. Am scris în amintirea bunicului meu, Mureșan Victor, lucrător minier și a mirosului de sare pe care-l propaga în casă când se întorcea de la mină, resimțit și acum de tatăl meu și care se transmite, parcă telepatic, inexplicabil și mie.

Acest mesaj trebuie transmis mai departe, iar flacăra torțelor care a luminat inima pământului să dăinuie peste veacuri pentru ca generațiile viitoare să cunoască cum s-a pus piatra de temelie a acestui oraș”, a scris Cristian Mureșan în mesajul care prefațează cartea.

Citește și: VIDEO | Mesajul Principelui Nicolae, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: „Să ne bucurăm cu tot ce am reușit ca o țară și o nație”

Publicația, care a văzut lumina tiparului cu sprijinul Consiliului Județean Alba, cuprinde, în paginile ei, istoria orașului născut și hrănit de zăcământul de sare, fiind o radiografie amplă evoluției acestuia.

Lansarea cărții a avut loc de Ziua Națională, 1 Decembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Alba, la Sala Unirii din Alba Iulia.

Este cea de-a treia carte publicată de Cristian Mureșan, care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria locurilor în care s-a născut și trăiește.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea