Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Bacalaureat 2013: Subiecte de examen la istorie şi matematică. Doi elevi din Baia de Arieş au fost eliminaţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bacalaureat 2013, proba din profil06Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat astăzi, 3 iulie cu proba din profil la care s-au înscris 3.253 de elevi din judeţul Alba, dintre care 2.523 la proba de matematică, la care Ministerul Educaţiei Naţionale a pregătit patru variante diferite de subiecte în funcție de profilul pe care l-au terminat. Elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop” au ieşit cu zâmbetul pe buze, susţinând că subiectele nu le-au dat bătăi de cap. 730 de elevi din judeţul Alba, care au terminat liceul la profilul uman, au avut proba la istorie.

Istorie. La primul subiect, pe baza unui text absolvenţii au avut de identificat lideri politici, timpul şi spaţiul istoric precum şi practici politice. Alt subiect a vizat un eseu despre formarea statului modern român, iar altă cerinţă a fost despre disidenţa anticomunistă. Examenul la istorie şi matematică a conţinut câte trei subiecte, fiecare cu câte 30 de puncte.

Matematică. Elevii înscrişi la matematică, profilul tehnologic, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop” au primit varianta de subiect numărul doi. La primul subiect, au fost prezentate şase probleme, ce trebuiau rezolvate direct pe foaia de examen, al doilea două probleme, iar ultimul subiect a conţinut trei cerinţe. Proba scrisă la matematică a fost susţinută de absolvenții liceelor de la profilul matematică informatică, tehnologic și științele naturii.

Spre deosebire de Matematică, la disciplina istorie metodologia arată că sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul ultimului an de liceu în conformitate cu programele şcolare pentru a XII-a. Subiectele date la istorie au evaluat ceea ce au învăţat elevii despre Istoria României şi cât de bine pot face conexiuni între evenimentele istorice, spre deosebire de proba profilului real care conţine verifică cunoştinţele acumulate în ultimii patru ani de studiu.

stiintele-naturii-subiecteUpdate: La proba din profil a examenului de Bacalaureat 2013 au fost înscrişi 3.252 elevi din judeţul Alba, dintre care au fost prezenţi 2.989 conform vicepreşedintelui Comisiei Judeţene de Bacalaureat 2013, Dan Cherecheş. Astfel, la istorie şi geografie au absentat 8% din numărul celor înscrişi adică 263 elevi.

Update: Doi elevi din Alba, Baia de Arieş au fost eliminaţi din examen pe motiv că au avut telefoanele mobile asupra  lor. Cei doi susţineau proba la matematică, după ce au terminat liceul la profilul tehnologic. Absolvenţii au spus că au uitat, din neglijenţă telefoanele asupra lor şi că nu a fost o tentativă de fraudă. În urma incidentului elevii au fost eliminaţi şi au primit nota 1.

Datele au fost furnizate de vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat, Dan Cherecheş.

Subiecte la Ştiinţe ale Naturii. Sursa foto: Gandul.info

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea