Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Bacalaureat 2013| De LUNI până JOI, proba de evaluare a competenţelor digitale susţinută de 2.718 elevi în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Bacalaureat Competente Digitale02Astăzi a început proba de evaluarea a competenţelor digitale care se va desfăşura de luni până joi în judeţul Alba. La această probă sunt înscrişi 2.718 elevi dintre care 1.120 sunt programaţi luni, 965 marţi, 587 elevi sunt aşteptaţi miercuri, iar în ultima zi de examinare, joi sunt aşteptaţi să se prezinte 156 elevi conform vicepreşedintelui Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş.

În cadrul acestei probe de la bacalaureat 2013, elevii trebuie să ateste că ştiu să folosească un calculator şi pachetul Microsoft Office.

Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică.

Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp Bacalaureat Competente Digitale05în care elevii vor primi FIŞA A, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 15 minute, şi FIŞA B, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 75 de minute.

Candidaţii vor avea acces la Internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele specifice.

Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă. Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte.

La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător; 26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat; 75-100 de puncte: utilizator experimentat.

Candidaţii îşi pot echivala acest  examen dacă obţin certificate de competenţe digitale recunoscute de Ministerul Educaţiei, de tip ECDL.

Modelele de  subiecte  pe care elevii le pot primi la proba de competenţe lingvistice la examenul de BACALAUREAT 2013 au fost publicate de Ministerul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea