Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Autostrada Sebeș-Turda prinde contur. Termenul de finalizare iunie 2016 rămâne o provocare pentru constructori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunitatea forumului de infrastructură peundemerg.ro a publicat luni imagini proaspete de pe șantierele autostrăzii A10 Sebes – Turda, respectiv cu stadiul lucrărilor de pe tronsonul dintre Aiud și Turda.

Vestea bună este că, cel puțin pe aceste două loturi, lucrările sunt destul de avansate, termenul – iunie 2016-  de finalizare a investiției nefiind o țintă imposibilă, ca și în cazul loturilor 1 și 2, ce acoperă tronsonul dintre Lancrăm și Aiud.

Din cauza contestațiilor la loturile 1 și 2, contractatele de execuție au fost semnate mai târziu ca și în cazul loturilor 3 și 4, respectiv  în noiembrie 2014. Constructorii s-au mobilizat însă și susțin că intenționează să recupereze decalajul.

Elit - Gustul Desăvârșit

 A10 (1)

A10 este autostrada care va face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda. In luna iulie 2013 a fost anunata organizarea unei licitatii pentru portiunea Sebes-Turda, iar rezultatele acesteia au fost anuntate in decembrie 2013.

Lucrarile ar urma sa fie finalizate din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat (diferenta). Un proiect parțial în execuție (30 de km din ciirca 65), parțial palnificat îl constituie prelungirea autostrazii pana la Targu Mures.

 

Tronsonul Sebeș-Turda are o lungime de 70 de kilometri (cost aproximativ de 7 milioane de euro per kilometru) și este impartit in patru loturi:

-Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

-Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

-Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

-Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA

Proiectul cuprinde constructia a 25 poduri, 55 pasaje și a 7 noduri rutiere.

Valoarea totala a Proiectului este de circa 500.000.000 de euro, din care contributia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 85% din valoarea totala eligibila a proiectului, iar diferenta de 15% din valoarea totala eligibila a proiectului  este asigurata prin bugetul de stat.

Avand in vedere faptul ca proiectul nu va putea fi finalizat integral in cadrul perioadei de programare 2007-2013, acesta a fost fazat dupa cum urmeaza:
– faza 1 reprezinta lucrari executate si considerate functionale pentru scopul lor, pana la data de 31.03.2017 cu rambursarea cheltuielilor eligibile din POS – T 2007 – 2013;
– faza 2 reprezinta lucrari executate pana la sfarsitul contractului cu rambursarea cheltuielior eligibile din POIM 2014 – 2020.
Faza 1 a proiectului face subiectul aplicatiei transmise la Comisia Europreana si va fi finantat in cadrul POS – T 2007 – 2013 iar faza a 2- a a proiectului va face obiectul unei aplicatii diferite si va fi transmisa spre aprobare catre Comisia Europeana in cadrul perioadei de programare 2014 – 2020.

[nggallery id=461]

Hartă autostrăzi funcționale în mai 2015

 harta autostrazi 1

 harta autostrazi 2

Calendarul de deschidere a tronsoanelor proiectelor de autostrazi din Romania – 2016 termen de finalizare (sunt incluse în această listă și cele 4 tronsoane de pe A10 Sebeș-Turda)

Calendar deschidere autostrazi 2016

Imaginile au fost realizate de membrii forumului peundemerg.ro.

sursa calendar: 130km.ro

sursa harta autostrazi functionale: cnadnr.ro

Bogdan Presecan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea