FOTO/ Autostrada Sebeș-Turda: Loturile 3 și 4 sunt pregătite să preia traficul rutier, dar ne uităm la ele ca la piese de muzeu

În continuare loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt pregătite să preia traficul rutier, dar ne uităm la ele ca la piese de muzeu! Asociația Pro Infrastructură a realizat săptămâna trecută o filmare aeriană din avion între Turda și Aiud. Autostrada este gata, se poate circula, așa cum am spus de foarte multe ori! Însă autoritățile încă analizează, încă negociază cu antreprenorii generali și nimeni nu-și asumă responsabilitatea recepției.

„Deși se pare că avem stabilite datele pentru recepție – 24 mai pentru lotul 3 (Tirrena Scavi, între Aiud și Decea) și 15-16 iunie pentru lotul 4 (Porr, între Decea și Turda), nimic nu este sigur! Nimeni nu știe când se va da drumul la trafic. Orice se poate întâmpla, inclusiv să stăm cu autostrada închisă multe luni de acum înainte.

Pe lotul 3 lucrările sunt la 100%, fapt recunoscut chiar și de CNAIR. Dar autoritățile încă se ceartă cu antreprenorul general pentru bănuite neconformități și nimeni nu-și asumă greșelile. Cine suferă? Noi, șoferii. Pe lotul 4 (stadiu progres 99%) sunt două puncte unde taluzul a alunecat și constructorul remediază problema. Aceste lucrări se puteau face, așa cum am explicat de zeci de ori, sub trafic, cu autostrada deschisă, în condiții de siguranță.

Vorbim degeaba. Noi ne riscăm viața pe DN1. „Responsabilii” din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și din Ministerul Transporturilor România nu știu ce să facă, nu vor să facă sau pur și simplu sunt atât de incompetenți și rău-voitori încât nu mai văd soluțiile simple care stau sub nasul lor. Nicio problemă, timpul trece, leafa merge! În loc să vedem soluții eficiente, suntem mințiți și manipulați în fiecare zi.

Mai așteptăm?! Oare câți oameni trebuie să mai moară pe DN1 ca oficialii (i)responsabili să înțeleagă că trebuie să aplice legea în interesul cetățenilor?!”, spun reprezentanții Asociației.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Don Costello 24 aprilie 2018 at 11:41

Asteaptă $$$!!!

Pp 24 aprilie 2018 at 15:09

Bataie de joc!

ducu 24 aprilie 2018 at 15:44

hai sa-i dam in judecata . ce fac senatorii si deputatii de Alba ?? ale cui interese le apara ?citi tre sa mai murim ca sa fie ok pt autoritati?

dolfi 24 aprilie 2018 at 20:56

v-ati gandit ca pentru a receptiona lucrarea, guvernu’ tre’ sa plateasca constuctorul? Guvernul dragnea nu mai are bani ca i-a dat pe pensii speciale, salarii speciale, etc.

Danutu 25 aprilie 2018 at 7:04

Daca nu e bine facuta lucrarea atunci Guvernul sa nu o receptioneze nici in 10 ani. In schimb daca e ok atunci reprezentantii constructorului ar trebui sa iasa in massmedia si sa informeze cetatenii ca se face un abuz.

nu va lasati dusi de nas 25 aprilie 2018 at 19:34

sa se apropie alegerile ….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...