Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ Autostrada Sebeș-Turda: Loturile 3 și 4 sunt pregătite să preia traficul rutier, dar ne uităm la ele ca la piese de muzeu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În continuare loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt pregătite să preia traficul rutier, dar ne uităm la ele ca la piese de muzeu! Asociația Pro Infrastructură a realizat săptămâna trecută o filmare aeriană din avion între Turda și Aiud. Autostrada este gata, se poate circula, așa cum am spus de foarte multe ori! Însă autoritățile încă analizează, încă negociază cu antreprenorii generali și nimeni nu-și asumă responsabilitatea recepției.

„Deși se pare că avem stabilite datele pentru recepție – 24 mai pentru lotul 3 (Tirrena Scavi, între Aiud și Decea) și 15-16 iunie pentru lotul 4 (Porr, între Decea și Turda), nimic nu este sigur! Nimeni nu știe când se va da drumul la trafic. Orice se poate întâmpla, inclusiv să stăm cu autostrada închisă multe luni de acum înainte.

Pe lotul 3 lucrările sunt la 100%, fapt recunoscut chiar și de CNAIR. Dar autoritățile încă se ceartă cu antreprenorul general pentru bănuite neconformități și nimeni nu-și asumă greșelile. Cine suferă? Noi, șoferii. Pe lotul 4 (stadiu progres 99%) sunt două puncte unde taluzul a alunecat și constructorul remediază problema. Aceste lucrări se puteau face, așa cum am explicat de zeci de ori, sub trafic, cu autostrada deschisă, în condiții de siguranță.

Vorbim degeaba. Noi ne riscăm viața pe DN1. „Responsabilii” din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și din Ministerul Transporturilor România nu știu ce să facă, nu vor să facă sau pur și simplu sunt atât de incompetenți și rău-voitori încât nu mai văd soluțiile simple care stau sub nasul lor. Nicio problemă, timpul trece, leafa merge! În loc să vedem soluții eficiente, suntem mințiți și manipulați în fiecare zi.

Mai așteptăm?! Oare câți oameni trebuie să mai moară pe DN1 ca oficialii (i)responsabili să înțeleagă că trebuie să aplice legea în interesul cetățenilor?!”, spun reprezentanții Asociației.

[nggallery id=5494]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea