FOTO AUTOSTRADA Sebeș-Turda: Lotul 3, între Aiud și Decea, aproape de finalizare. Se lucrează în multe zone la finisaje, instalare de parapete de protecție și marcaje

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda se apropie de finalizare, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură într-o postare recentă pe rețeaua de socializare Facebook. În această perioadă, se lucrează la finisaje, iar cel mai probabil, la sfârșitul lunii octombrie- începutul lunii noiembrie se va putea circula pe acest lot.

”Mult a fost, puțin a rămas. Lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda se apropie de finalizare. Constructorul, Tirrena Scavi, lucrează în multe zone la finisaje, instalare de parapete de protecție și marcaje. Sunt șanse foarte bune să circulăm pe acest lot în 1-2 luni. Vă ținem la curent, desigur”, se arată în postarea asociației.

ELIT

Legat de Lotul 4 al autostrăzii, sursa citată precizează că ”are șanse pentru anul acesta, în ciuda alunecării urâte apărută acum puțin timp”. 

Ar putea fi gata ”abia pe final de noiembrie, cu mult efort din partea constructorului. Să vedem dacă CNAIR decide să deschidă lotul 3 înainte sau așteaptă să le deschidă pe ambele”, menționează reprezentanții asociației Pro Infrastructură, care monitorizează lucrările.

Mihail David - 2020

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. 

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

sursa foto: facebook  – Asociația Pro Infrastructură, „elion” (membru al forumului PeUndeMerg.ro)

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

Nemes Eleonora 17 septembrie 2017 at 0:37

Am si eu o intrebare , daca autostrada SEBES- TURDA este aproape de finalizare , OARE CAND SE DAU BANII PENTRU EXPROPIERI ???? cine ne da raspuns ???

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...