Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Astăzi la Hotel Parc din Alba Iulia a avut loc vernisarea expoziţiei „Dobrogea – oameni şi locuri”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, cu începere de la ora 9.00, la Hote Parc din Alba Iulia, în prezenţa primarului Mircea Hava a avut loc vernisarea expoziţiei „Dobrogea – oameni şi locuri”. Reîntregirea Dobrogei în hotarele României este considerat unul dintre cele mai importante momente din istorie. La 14 noiembrie 1878 a fost dată citirii Proclamația către dobrogeni a Principelui României Carol I de Hohenzollern, care consfințea preluarea de către România a administrației Dobrogei.

La expoziţie au fost expuse copii ale unor ilustrate ce prezintă aspecte turistice ale teritoriului dobrogean, dar şi ale unor documente provenind de la Parohia română unită din constanţa. Expoziţia va putea fi vizitată gratuit în perioada 15-30 noiembrie 2013, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.

După cuvântul din deschiderea conferinţei a avut loc lansarea de carte – „Memoria Arhivelor, primele trei decenii de la făurirea României Mari”.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia aniversării a 135 de ani de la acest eveniment, Serviciile Judeţene Alba şi Constanţa ale Arhivelor Naţionale, Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Arhiviştilor „Ioan Pleşa” Alba Iulia şi Asociaţia Arhiviştilor şi Prietenilor Arhivelor „Ovidius” Constanţa.

Amintim faptul că în perioada 14-15 noiembrie la Alba Iulia se va desfăşura reuniunea profesională a factorilor de conducere din sistemul Arhivelor Naţionale. Vor fi dezbătute teme  privind realizarea obiectivelor planificate pentru anul 2013, modalităţile de aplicare a Normelor metodologice privind aplicarea unor dispoziţii ale Legii Arhivelor Naţionale nr. 16/1996, stadiul de implementare şi etapele de operaţionalizare ale Proiectului „Sistem informatic integrat pentru gestiunea serviciilor oferite clienţilor Arhivelor Naţionale” pe parcursul anului 2014, precum şi principalele direcţii ale activităţii Arhivelor Naţionale pentru anul 2014.

[nggallery id=668]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea