FOTO: Artistul plastic aiudean Stefan Balog a sărbătorit 50 de ani de viață printr-o amplă și reprezentativă expoziție

După ce a reprezentat arta din România în luna mai 2018 la Simpozionul Internațional de Pictură Integration, un eveniment organizat în paralel cu Bienala de Artă Africană Contemporană din Dakar, Senegal, artistul plastic aiudean Stefan Balog a sărbătorit, la începutul lunii iunie, 50 de ani de viață, printr-o amplă și reprezentativă expoziție.

Organizată la Galeriile Inter-Art din Aiud expoziția “Stefan Balog – Capturi de vise” a fost vernisată de prof. univ. dr. Dorel Găină și curatoriată de Ioan Hădărig, directorul artistic al fundației și ea reprezintă un moment de maturitate artistică, o propunere, pentru publicul aiudean, de a participa la un demers artistic inedit.

“Stefan Balog, artist creator și novator, propune prin opera sa o abordare a unui concept imaginativ ancorat în spațiul artistic contemporan. Lucrările prezente în expoziție și într-un reprezentativ album de artă sunt încărcate de culoare  și dinamism sugerând un spațiu construit din elemente suprapuse. Există o anume dinamică a construcției grafice care îl așează pe autor în galeria artiștilor plastici demonstrând, dincolo de povestea tabloului,  că nu există graniță între contemplările interioare și dimensiunea creatoare a artistului.

Stefan Balog se înscrie în galeria valorilor culturale contemporane printr-un stil marcat de dinamism cromatic și alternative incitante. Lucrările sale înfățișează privitorului o abordare complexă a unei dimensiuni artistice încărcate de experiențe și de spații interioare inedite.”

Fotografii de Zoltan Balog

Eveniment organizat în cadrul Taberei Interetnice de Artă Contemporană Aiud, ediţia a II-a, 5-15 iunie, 2018

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...