Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Artistul aiudean Ștefan Balog – premiu pentru artă în India

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 17-19 martie 2018, a avut loc, la Tirupati (India), Simpozionul de artă VMAF la care au participat 16 dintre cei mai importanți artiști indieni ai momentului. Invitat de onoare a fost aiudeanul Stefan Balog, el fiind singurul artist străin care a participat la prestigiosul eveniment. Stefan Balog a primit și un trofeu din partea instituției organizatoare – Fundația de Artă Vishnu Manchu.

În cadrul evenimentului au avut loc mese rotunde, workshop-uri şi întâlniri cu publicul. Momentul festiv de închidere a avut loc luni seara, împreună cu un program artistic dedicat Zilei Educației în Tirupati (India). Cu această ocazie s-au acordat trofeele VMAF pentru cei 17 artiști plastici participanți. Au fost prezenți, în această perioadă la acest important eveniment, peste 50.000 de oameni.

Fundația de Artă Vishnu Manchu este sub înaltul patronaj al celebrului actor, producător și filantrop Vishnu Manchu, care este fiul legendarului Mohan Babu, cel care a marcat istorie în cinematografia indiană de la Tollywood care controlează tot sudul Indiei și reprezintă o serioasă concurență pentru celebrele studiouri Bollywood.  Mohan Babu este un personaj marcant al cinematografiei indiene, jucând in 560 de filme și producând 56 ,dar în același timp este și om cultură, implicându-se activ în dezvoltarea educației din zonă, dar și în multe activități sociale și chiar politice.

Fiul cel mare, Vishnu Manchu, a înființat fundația care îi poartă numele cu principalul scop de a sprijini artiștii indieni de valoare dar și tinerii talentați cu posibilități materiale reduse. Acordă atenție sporită și relațiilor dintre artiștii indieni și artiștii străini. A înființat și un muzeu de artă care deține deja un număr impresionant de lucrări de artă de la artiști din lumea întreagă. In acest moment și Stefan Balog se poate număra printre ei, fiind singurul artist din România care a ajuns în această colecție.

Fiul cel mic , Manoj Manchu este tot un actor cunoscut, iar fiica Lakshmi  Manchu o celebră actriță care a apărut inclusiv în producții hollywoodiene.

Stefan Balog a purtat discuții oficiale cu Vishnu Manchu, starul indian fiind interesat de activitatea Fundației Inter-Art și chiar de o posibilă colaborare pe viitor. El a primit cadou cataloagele cele mai reprezentative privind activitatea Inter-Artului, dar și albumul de fotografii cu Aiudul vechi.

[nggallery id=5331]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea