FOTO: ”Apa în viața noastră”, proiect inițiat la Școala Gimnazială Ciugud, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Concurs și diverse activități, toată luna martie

Apa este un element central în cultura și religia tuturor civilizațiilor, fiind, de-a lungul secolelor, un element esențial al dezvoltării societății. Tradițiile culturale și valorile sociale determină modalitatea în care oamenii percep și gestionează apa în diferite regiuni ale lumii.

Apa este esențială pentru sănătate. Organismul uman poate rezista câteva săptămâni fără mâncare, dar doar câteva zile fără apă. Apa este esențială pentru supraviețuirea noastră. Spălarea regulată a mâinilor este, de exemplu, unul dintre cele mai bune moduri de a evita îmbolnăvirea și de a preveni răspândirea germenilor

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei în data de 22 martie, are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Proiectul “Apa în viaţa noastră”, inițiat la Școala Gimnazială Ciugud de d-na prof. Drașovean Cornelia, şi-a propus conştientizarea şi asumarea responsabilităţii faţă de mediul înconjurător prin utilizarea responsabilă a apei în activităţile cotidiene. Acest proiect încurajează dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei elevilor, socializarea şi realizarea schimbului de idei, formarea spiritului de colaborare şi muncă în echipă.

Proiectul se desfășoară pe toată durata lunii martie și are ca obiective antrenarea elevilor în

în activităţi care să contribuie la formarea unui comportament etic şi a unor deprinderi de protejare a mediului în care trăiesc, cooperarea în acţiuni concrete de cunoaştere, cercetare şi intervenţie practică pozitivă în ceea ce priveşte mediul înconjurător, ocrotirea acestuia, precum și  stimularea motivaţiei pentru ocrotirea naturii. Activitățile cuprinse în cadrul proiectului vizează: informarea elevilor despre importanţa apei în viaţa noastră, prezentări Power Point având ca temă apa, realizarea unor afise cu mesajul „Apa înseamnă viaţă”, “Şi gestul tău contează” – acţiune de conştientizare a nevoii de reducere a consumului de apă și un concurs de desene.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...