Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Antrenamente în teren variat, la Pianu de Sus și Dealul Mamut, pentru echipa de orientare sportivă a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de orientare sportivă a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a efectuat mai multe antrenamente în teren variat, la Pianu de Sus și Dealul Mamut.

Zona localității Pianu de Sus și a Dealului Mamut a fost în ultimele zile, „terenul” de antrenament pentru elevii militari care fac parte din echipa de orientare sportivă a colegiului.

Coordonați de locotenent Cristina Preduș și sergent major Cătălin Buta, elevii s-au antrenat într-o zonă de şes, deluroasă și împădurită în vederea pregătirii pentru următoarele competiții sportive de profil.

Elevii au învățat să recunoască semnele convenționale de pe hărțile de orientare în teren și să se orienteze în teren necunoscut cu ajutorul hărţii şi a busolei și apoi să își testeze abilitățile și cunoștințele, prin parcurgerea unor trasee de orientare, în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, elevii și-au testat și condiția fizică, atât de importantă în acest sport.

Orientarea, denumită și „sportul pădurilor”, ajută sportivul să evadeze din mediul citadin, în mijlocul naturii pentru recreere și destindere. Acest sport testează limitele fizice și intelectuale ale celui care îl practică, provocându-l să se bazeze doar pe propria forţă şi îndemânare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

14 decembrie | Concert de colinde organizat de Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia: Corul Theotokos și al Facultății de Teologie vor aduce spiritul Crăciunului

Ziarul Unirea

Publicat

în

14 decembrie | Concert de colinde organizat de Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia: Corul Theotokos și Corul Facultății de Teologie vor aduce spiritul Crăciunului Concertul de colinde va fi organizat în data de 14 decembrie 2023, la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În cadrul spectacolului vor încânta publicul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare