Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Andreea Moraru și Adelinea Bunea, cursantele Școlii de Arte din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, pe podium la Festivalul Național ”Ritmuri în mileniul III” 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andreea Moraru și Adelina Bunea, ambele cursante la clasa de canto muzică uşoară la Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, au reușit să urce pe podiumul Festivalului Național de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Ritmuri în mileniul III”,  desfășurat în perioada 17-18 octombrie la Berzasca, în județul Caraș Severin.

Andreea Moraru a câștigat premiul I, la categoria 13-15 ani, iar Adelina Bunea a urcat pe a treia treaptă a podiumului, la categoria 16-24 de ani.

La festival au participat concurenți din mai multe județe, iar juriul a fost format din specialişti în domeniul artistic şi profesori de canto. Printre  reprezentantele județului Alba s-a mai numărat și Ana Maria Oltean, care a obținut o diplomă de participare.

Cele trei cursante sunt îndrumate de profesoara Marinela Popa, șef serviciu la Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o „pepinieră” de specialişti talentaţi pentru celelalte servicii. Disciplinele din cadrul şcolii sunt: arte plastice, arte vizuale moderne, arte vizuale clasice, canto muzică populară, canto muzică uşoară, teorie şi solfegii, chitară, instrumente de suflat, instrumente cu clape, teatru, dans modern, dans de societate, dans popular, ţesături şi cusături tradiţionale, ceramică, arta lemnului, pictură religioasă. (A.M.)

[nggallery id=4729]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea