Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir a fost finalizat. Din aprilie, pacienții vor beneficia de condiții moderne și tehnologie medicală de ultimă generație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul finanţat din fonduri europene „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului orăşenesc Cugir” a fost finalizat in mod oficial. Acum patru zile, reprezentanţii Organismului Intermediar ADR Centru au efectuat vizita finala la faţă locului, având ca scop verificarea serviciilor, lucrărilor şi a echipamentelor furnizate, prtecum si conformitatea cheltuielilor declarate.

spital cugir2Conform procesului verbal “la data vizitei, stradiul fizic al lucrarilor este de 100%, iar progresul financiar al contractului de lucrari este de 100%.”

Potrivit primarului Adrian Teban “oamenii din Cugir si din zonele arondate vor simti beneficiile investitiei de la inceputul lunii aprilie, cand va fi predata in administrare spitalului. Dupa aceasta data unitatea noastra medicala va fi pregatite sa furnizeze pacientilor atat conditii moderne, cat si o tehnologie medicala de ultima generatie. Este o relizare care vine dupa un alt pas important- vizita premergatoare acreditarii spitalului, in urma careia spitalul a primit aprecieri pozitive. Este o reusita sa treci de la un spital propus pentru inchidere, la o unitate medicala moderna si acreditata.” a declarat primarul Cugirului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că proiectul derulat de administraţia localǎ cu fonduri europene a avut douǎ componente: una de reabilitare şi modernizare a clǎdirii ambulatoriului de specialitate şi alta de dotare cu aparatură şi mobilier de specialitate. Astfel, lucrǎrile au constat în: înlocuirea acoperişului, reabilitarea termică a pereţilor exteriori, zugrăveli lavabile interiore, refacerea trotuarului din jurul clădirii, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, de alimentare cu apă şi a celor sanitare. Ambulatoriul a fost dotat cu rampe funcţionale de acces, cu grupuri sanitare şi lift pentru persoanele cu dizabilităţi, grup sanitar pentru copii, parcare pentru personal şi pacienţi. De asemenea, au fost modernizate cele 16 cabinete medicale din cadrul ambulatoriului, iar prin a doua componentǎ a proiectului au fost dotate cu mobilier şi aparaturǎ medicalǎ de ultimǎ generaţie, cum ar fi: computer tomograf, sistem digitalizare radiologie, echipament diagnosticare, ecograf, electrocardiograf, aparat pentru terapie cu ultrasunete, aparat laserterapie, aparaturǎ de laborator.

Proiectul „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului orăşenesc Cugir” a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 ,,Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 ,,Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.” Valoarea totală a proiectului este de 6.013.666,23 lei din care aproximativ 4.000.000 lei au provenit din fondurile europene, 608.558 lei de la bugetul statului, iar restul din bugetul local. Proiectul a fost demarat începând cu dată de 23.08.2014 cu activitǎţi de management, de informare şi publicitate, de contractare a prestatorilor de servicii şi a executantului. Lucrǎrile de reabilitare şi modernizare au fost demarate în luna ianuarie 2015, iar în luna decembrie au fost achiziţionate echipamentele medicale. Ultima fazǎ a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie 2016 şi a constat în livrarea mobilierului medical pentru toate cele 16 cabinete.

”Avem convingerea cǎ prin modernizarea şi echiparea ambulatoriului, precum si prin modernizarea Chirurgiei, potentialul unitatii medicale de a atrage medici a crescut. In momentul de fata sunt 9 posturi vacante, care speram ca vor fi ocupate in curand” a declarat Adrian Teban. (Z.U.)

[nggallery id=1751]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Femeie bătută de iubit în curtea unui spital din Aiud: Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeie bătută de iubit în curtea unui spital din Aiud: Bărbatul s-a ales cu dosar penal

La data de 16 noiembrie 2022, o femeie de 32 de ani, din Aiud, a sesizat Poliția Municipiului Aiud, cu privire la faptul că a fost agresată de către concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în timp ce se afla în curtea unui spital din Aiud, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, ar fi lovit-o pe femeie, cu palma peste față.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, față de agresor, ordin de protecție provizoriu, fiindu-i interzis să se apropie se concubina sa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Percheziții în Alba, la un bărbat suspect de furt: Ar fi sustras scule și obiecte dintr-o locuință din Vințu de Jos. A fost reținut

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Percheziții în Alba, la un bărbat suspect de furt: Ar fi sustras scule și obiecte dintr-o locuință din Vințu de Jos. A fost reținut

La data de 16 noiembrie 2022, polițiștii Secției 2 Politie Rurala Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 34 de ani, din comuna Vințu de Jos, care este bănuit de săvârșirea a două furturi.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 6 – 14 noiembrie 2022, ar fi pătruns, de două ori, într-un imobil din Vințu de Jos și ar fi sustras scule și bunuri de uz casnic, în valoare totală de 1.600 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru documentarea activității infracționale a bărbatului, polițiștii au efectuat două percheziții, ocazie cu care au identificat toate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei păgubite.

În cursul zilei de azi, 17 noiembrie, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Alba Iulia vinde, la kilogram, mai multe mașini scoase din uz: LISTA autoturismelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia vinde, la kilogram, mai multe mașini scoase din uz: LISTA autoturismelor

Primăria Alba Iulia anunță valorificarea, în condițiile legislației privind gestionarea deșeurilor, prin operatori economici autorizați să colecteze vehicule scoase din uz, un număr de 11 autovehicule scoase din uz, prin predarea acestora la starea în care se află.

Cei interesați pot depune oferte în plic închis sigilat la registratura instituției situată în Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia până la data de 09.12.2022 ora 13:00. Pe plic se va menționa ”OFERTĂ DE PREȚ VALORIFICARE VSU – A NU SE DESCHIDE PÂNĂ LA DATA DE 12.12.2022 ORA 10:00”. Ofertele depuse după data și ora limită de depunere a ofertei nu vor fi luate în considerare și vor fi returnate nedeschise.

Ofertele depuse trebuie să conțină următoarele informații:

Elit - Gustul Desăvârșit

1. prețul unitar de achiziție (lei / kg. de deșeu auto);

2. procentul de scăzământ din greutatea totală a fiecărui autovehicul;

3. asumarea obligațiilor de:

  • a. ofertare pentru întregul lot propus pentru valorificare (Anexa 1);
  • b. încărcare, transport, cântărire și tratare a autovehiculelor (condiție obligatorie ce cade în sarcina ofertantului și a cărei contravaloare va fi suportată de acesta);
  • c. plată a contravalorii bunurilor cumpărate în termen de maxim 15 de zile de la primirea facturii întocmite de către vânzător;
  • d. eliberare a certificatelor de distrugere în termen de 15 zile lucrătoare de la transferul efectiv al dreptului de proprietate.

Oferta de preț va fi însoțită de copia xerox, certificată pentru conformitate prin semnătura reprezentantului legal, a autorizației de mediu emisă de autoritatea competentă pentru protecția mediului cu respectarea prevederilor legale.

Ofertele de preț care nu îndeplinesc toate cerințele, inclusiv obligația de a oferta întregul lot care face obiectul valorificării, vor fi declarate neconforme și nu vor face obiectul evaluării.

În urma analizei primare a ofertelor prezentate în termenul stabilit, se pot solicita ofertanțiilor informații suplimentare, necesare derulării procesului de negociere de preț, în cazul în care prețurile ofertate sunt identice.

Oferta declarată câștigătoare va fi oferta cu prețul cel mai mare calculat ca preț unitar ofertat ajustat cu procentul de scăzământ.

Ședința de evaluare a ofertelor depuse se va desfășura la sediul Serviciului Contracte Patrimoniu, B-dul Republicii Nr. 26, în data de 12.12.2022, ora 10:00, iar rezultatul evaluării va fi comunicat în termen de 2 zile lucrătoare de la data finalizării acesteia.

Lotul de vehicule din Anexa 1, sunt depozitate în spațiul amenajat pe B-dul Republicii nr. 3 – în incinta curte interioară Bazin Olimpic, și poate fi vizionat prin programare telefonică cu cel puțin o zi lucrătoare înainte.

Lista autoturismelor scoase la vânzare:

1.Autoturism Dacia, culoare gri, număr de înmatriculare AB-04-RIR
2.Autoturism Skoda, culoare alb, număr de inmatriculare AB-41-XXO
3.Autoturism Audi, culoare gri , număr de inmatriculare AB-91-MVV
4.Autoturism Renault, culoare albastră, număr de imatriculare AB-02750
5.Autoturism Opel Corsa, culoare albastră număr de imatriculare AB-08-JZZ
6.Autoturism Bmw , culoare albastru, număr de înmatriculare HD-17-PRJ
7.Autoturism Volkswagen Polo, culoare verde, număr de înmatriculare AB-07-PWS
8.Autoturism Citroen Xsara, culoare albastru, număr de înmatriculare GTH-CF-675
9.Autoturism Opel Combo, culoare alb,număr de înmatriculare AB-06-PAL
10.Autoturism Ford Fiesta , culoare albastru, număr de înmatriculare AB-06-KBU
11.Autoturism Opel Vectra, culoare gri, număr de înmatriculare AB-08-UFM

” width=”20″ height=”20″>


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea