Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir a fost finalizat. Din aprilie, pacienții vor beneficia de condiții moderne și tehnologie medicală de ultimă generație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul finanţat din fonduri europene „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului orăşenesc Cugir” a fost finalizat in mod oficial. Acum patru zile, reprezentanţii Organismului Intermediar ADR Centru au efectuat vizita finala la faţă locului, având ca scop verificarea serviciilor, lucrărilor şi a echipamentelor furnizate, prtecum si conformitatea cheltuielilor declarate.

spital cugir2Conform procesului verbal “la data vizitei, stradiul fizic al lucrarilor este de 100%, iar progresul financiar al contractului de lucrari este de 100%.”

Potrivit primarului Adrian Teban “oamenii din Cugir si din zonele arondate vor simti beneficiile investitiei de la inceputul lunii aprilie, cand va fi predata in administrare spitalului. Dupa aceasta data unitatea noastra medicala va fi pregatite sa furnizeze pacientilor atat conditii moderne, cat si o tehnologie medicala de ultima generatie. Este o relizare care vine dupa un alt pas important- vizita premergatoare acreditarii spitalului, in urma careia spitalul a primit aprecieri pozitive. Este o reusita sa treci de la un spital propus pentru inchidere, la o unitate medicala moderna si acreditata.” a declarat primarul Cugirului.

Reamintim că proiectul derulat de administraţia localǎ cu fonduri europene a avut douǎ componente: una de reabilitare şi modernizare a clǎdirii ambulatoriului de specialitate şi alta de dotare cu aparatură şi mobilier de specialitate. Astfel, lucrǎrile au constat în: înlocuirea acoperişului, reabilitarea termică a pereţilor exteriori, zugrăveli lavabile interiore, refacerea trotuarului din jurul clădirii, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, de alimentare cu apă şi a celor sanitare. Ambulatoriul a fost dotat cu rampe funcţionale de acces, cu grupuri sanitare şi lift pentru persoanele cu dizabilităţi, grup sanitar pentru copii, parcare pentru personal şi pacienţi. De asemenea, au fost modernizate cele 16 cabinete medicale din cadrul ambulatoriului, iar prin a doua componentǎ a proiectului au fost dotate cu mobilier şi aparaturǎ medicalǎ de ultimǎ generaţie, cum ar fi: computer tomograf, sistem digitalizare radiologie, echipament diagnosticare, ecograf, electrocardiograf, aparat pentru terapie cu ultrasunete, aparat laserterapie, aparaturǎ de laborator.

Proiectul „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului orăşenesc Cugir” a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 ,,Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 ,,Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.” Valoarea totală a proiectului este de 6.013.666,23 lei din care aproximativ 4.000.000 lei au provenit din fondurile europene, 608.558 lei de la bugetul statului, iar restul din bugetul local. Proiectul a fost demarat începând cu dată de 23.08.2014 cu activitǎţi de management, de informare şi publicitate, de contractare a prestatorilor de servicii şi a executantului. Lucrǎrile de reabilitare şi modernizare au fost demarate în luna ianuarie 2015, iar în luna decembrie au fost achiziţionate echipamentele medicale. Ultima fazǎ a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie 2016 şi a constat în livrarea mobilierului medical pentru toate cele 16 cabinete.

”Avem convingerea cǎ prin modernizarea şi echiparea ambulatoriului, precum si prin modernizarea Chirurgiei, potentialul unitatii medicale de a atrage medici a crescut. In momentul de fata sunt 9 posturi vacante, care speram ca vor fi ocupate in curand” a declarat Adrian Teban. (Z.U.)

[nggallery id=1751]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea