Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Alexandru Sibișan și Laura Bogdan, medalii de aur și bronz pentru CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Judo U 23

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Alexandru Sibișan și Laura Bogdan, medalii de aur și bronz pentru CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Judo U 23

Judoka CS Unirea Alba Iulia au obținut două noi medalii, de aur și bronz, la Campionatul Național Ne Waza U23, desfășurat în 27 noiembrie la Izvorani.

Alexandru Sibișan (sportiv cu dublă legitimare: CSM Pitești – CS Unirea Alba Iulia) a obținut medalia de aur la categoria de greutate + 81 de kilograme. Acesta este elev la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica) și vine după o altă medalie de aur, obținută la final de octombrie, la Campionatul Național Ne Waza U21. Astfel, sportivul nostru își reconfirmă locul 1 în clasament, la categoria sa de vârstă și greutate.

Laura Bogdan (sportivă cu dublă legitimare: CSM Cluj – CS Unirea Alba Iulia) a obținut medalia de bronz la categoria de greutate – 52 de kilograme. Rezultatul este demn de apreciere având în vedere că sportiva noastră a avut în această toamnă un program competițional foarte încărcat și vine după o altă medalie, tot de bronz, obținută la Campionatul Național de Judo U18, la început de noiembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivilor, întrucât reușesc să obțină medalii la toate competițiile la care participă, dar și antrenorilor, care i-au format și pregătit extrem de bine pentru aceste competiții!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Câte mașini parcate ilegal au fost ridicate în Alba Iulia în ultimele luni? Suma încasată în 2022 din parcările publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câte mașini parcate ilegal au fost ridicate în Alba Iulia în ultimele luni? Suma încasată în 2022 din parcările publice

Din 3 octombrie 2022, de când Poliția Locală a început operațiunea de ridicare a mașinilor parcate ilegal în oraș, au fost ridicate 250 de autovehicule. Aceste date au fost oferite de către șeful Serviciului de Poliție Locală Alba, Ciprian Hârceagă, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am dat drumul serviciului de ridicare al mașinilor parcate neregulamentar în luna octombrie a anului trecut. Am ridicat până în acest moment 250 de autovehicule. În 30 ianuarie va intra în vigoare noul regulament care a fost în dezbatere publică și va fi supus la vot în ședința de Consiliu Local de la finalul lunii cu privire la tarife și noile reglementări referitoare la situațiile în care se aplică ridicarea. Am încercat să colectăm și am și valorificat o parte din autovehiculele aflate abandonate în mod necontrolat pe domeniul public”, a precizat acesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ridicarea mașinilor parcate ilegal în oraș a generat însă nemulțumiri în rândul oamenilor, din cauza prețurilor foarte mari pentru recuperarea lor, dar și a modului aleatoriu și selectiv în care se derula această operațiune. Un şofer a cărui maşină parcată neregulamentar era ridicată avea de plătit aproape 500 de lei. Suma includea atât amenda aplicată de Poliţia Locală, cât şi tariful de ridicare, transport şi depozitare a maşinii. Astfel, la un calcul simplu, pentru cele 250 de mașini care au fost ridicate, la bugetul local au intrat 125.000 de lei.

De asemenea, Ciprian Hârceagă a mai precizat faptul că pentru parcajele publice, în anul 2022 s-au încasat 2.550.587 de lei.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

O nouă ambulanță tip C pentru Serviciul de Ambulanță Județean Alba: Achiziția autospecialei, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Serviciul de Ambulanță Județean Alba va beneficia de o nouă ambulanță tip C, în cazul în care proiectul de hotărâre va fi aprobat de către consilierii județeni, în data de 26 ianuarie.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba are ca scop principal acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească şi transportul medical asistat, respectiv consultaţii de urgenţă la domiciliu şi transport sanitar neasistat, utilizând, după caz, personal medical superior şi/sau mediu calificat la diferite niveluri, precum şi conducători auto formaţi ca ambulanţieri fiind permanent la dispozitia locuitorilor judetului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest sens, în vederea asigurării calităţii serviciilor medicale furnizate ca urmare a Direcţiei 3 “Creşterea calităţii actului medical” din cadrul“Strategiei Judeţului Alba în domeniul sănătăţii, 20182023, este necesară suplimentarea parcului auto a Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu o autospecială – Ambulanţă Tip C, întrucât în momentul de faţă ambulanţele de acest tip existente în dotare funcţionează cu intermitenţe din cauza problemelor tehnice.

Prin adresa nr.6885/17.11.2022, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba sub nr.25075/21.11.2022, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba a fundamentat nevoia dotării serviciului cu autoutilitara specificată în vederea intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic.

Având în vedere cele expuse, în temeiul art.182 alin. 2 din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia proiectele de hotărâri pot fi propuse de consilierii judeţeni, de preşedintele consiliului judeţean, de vicepreşedinţii consiliului judeţean sau de cetăţeni, în condiţiile legii, a fost iniţiat proiectul de hotărâre înregistrat cu nr. 19 din 18 ianuarie 2023.

Astfel, prin acest Proiect de hotărâre se are în vedere stabilirea cadrului de cooperare şi colaborare între parteneri în vederea îmbunătăţirii accesului la serviciile de urgenţă prespitaliceşti prin reducerea timpului în care pacientul ajunge la unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe, respectiv a timpului în care acesta este investigat, consultat şi i se administrează primele tratamente medicale recomandate prin achiziţia unei autospeciale – Ambulanţă de tip C.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Adolescentă din Alba, șantajată cu imagini cu caracter sexual de un bărbat cunoscut pe rețelele sociale. Cât timp va sta autorul după gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Adolescentă din Alba, șantajată cu imagini cu caracter sexual de un bărbat cunoscut pe rețelele sociale. Cât timp va sta autorul după gratii

Împrietenirea cu un bărbat necunoscut pe rețelele sociale a avut consecințe dramatice pentru o adolescentă din Alba, care a intrat în discuții și mai apoi într-un schimb periculos de fotografii cu o persoană din Galați.

Fata a dat curs cerințelor individului (Marian B.), pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale, de a-i trimite diverse fotografii în care ea apărea sumar îmbrăcată și în ipostaze cu conotații sexuale. Bărbatul din Galați nu s-a mulțumit cu atât și i-ar fi cerut și filmulețe, lucru pe care fata nu l-a acceptat.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Persoana vătămată a trimis un număr de trei fotografii în care apare în ipostaze sexuale explicite, utilizatorului conturilor cu denumirile (…), la solicitarea acestuia, care i-a promis ajutorul în recuperarea unei sume de bani de aproximativ 3.000 lei, având în vedere relațiile pe care acesta le are. După primirea fotografiilor, utilizatorul conturilor a solicitat și imagini video, însă fiind refuzat de către persoana vătămată, a amenințat-o în mai multe rânduri pe aceasta, că va distribui respectivele imagini la liceul unde studiază”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Închisoare în regim de detenție

Ulterior, bărbatul a trecut la șantaj. „În datele de 14.04.2022, 15.04.2022 și respectiv 27.07.2022, ar fi amenințat persoana vătămată minoră cu distribuirea în mediul public a unor fapte reale, compromițătoare pentru aceasta, respectiv publicarea în zona online sau în incinta unității de învățământ a minorei a unor fotografii pe care aceasta i le-a trimis și în care apare în ipostaze sexuale explicite, în scopul de a o constrânge pe minoră să producă și să-i trimită alte astfel de materiale foto sau video”, se mai susține în rechizitoriu.

Bărbatul și-a pus în aplicare șantajul și a distribuit de 38 de ori pe două rețele de socializare fotografiile trimise de tânăra din Alba. Cazul a ajuns în atenția poliției, iar bărbatul din Galați a fost ridicat pentru audieri și, ulterior, arestat preventiv.

Trimis în judecată pentru pornografie infantilă în formă continuată (41 de acte materiale) și șantaj în formă continuată (trei acte materiale), Marian B. a fost condamnat la pedeapsa de patru ani și trei luni de închisoare în regim de detenție. Acesta a mai fost obligat să îi plătească victimei sale daune morale în valoare de 10.000 de lei.

Hotărârea Tribunalului Alba a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel, unde se va judeca începând cu 6 martie 2023. Bărbatul își așteaptă sentința definitivă în spatele gratiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea