Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Alexandru Dehelean, absolventul de nota 10 al Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj. Șef de promoție, acesta dorește să urmeze Facultatea de Medicină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru George Dehelean, absolvent al Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, a reușit performanța de a încheia cursurile clasei a XII-a cu media zece curat, într-un an tulburat de actuala pandemie.

Șef de promoție al prestigioasei instituții de învățământ și mândru „veteran” al profilului Matematică-Informatică, Intensiv Informatică, acesta a transmis pentru ziarul „Unirea” cum a reușit să se adapteze orelor în mediul online și care a fost „cheia” succesului său academic, de a-și finaliza studiile celor patru ani de liceu cu media 9.98.

Întrebat la ce facultate ar dori să aplice după ce va promova examenul de Bacalaureat din acest an, Alexandru a transmis că vrea să studieze în cadrul Facultății de Medicină „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca. Întrebat dacă a trebuit să meargă la meditații sau ore suplimentare pentru a se pregăti pentru examenul de admitere, ținând cont că este vorba despre o facultate de renume, Alexandru ne-a mărturisit: „Da, am luat ore de pregătire pentru admitere, atât la chimie, cât și la biologie, deoarece admiterea este extrem de dificilă”.

Trecerea de la învățământul convențional, în format fizic, la cel în mediul online a reprezentat o provocare pentru tânărul absolvent. Întrebat cum i s-a părut această schimbare bruscă și cum a reușit să se adapteze la noul stil de învățare, Alexandru a spus: „Școala în mediul online nu mi-a plăcut deloc, profesorii și-au dat silința pentru a realiza cât mai normal cursurile, nu s-a pus problema lipsei mijloacelor tehnice pentru realizarea acestor ore, însă școala online nu a putut lua locul celei cu prezență fizică, iar acest lucru s-a văzut în momentul reîntoarcerii la școală. Consider că notele au fost mai ușor de menținut în această perioadă, profesorii fiind mai indulgenți cu elevii”.

Astfel, Alexandru George Dehelean este mândria Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj și un reper pentru toți tinerii care, prin muncă și ambiție, au dovedit că nici măcar o pandemie nu poate sta în calea viselor lor.

Iulian URSALEȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea