Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: „Albinuţele”, vedetele expoziţiei „Tradiţii de primăvară ieri şi azi”, la Arhivele Naţionale Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Tradiţii de primăvară ieri şi azi, la Arhivele Nationale Alba09Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale a găzduit astăzi, 20 mai 2013, de la ora 10.00,  vernisajul expoziţiei „Tradiţii de primăvară ieri şi azi.” Au particiapt la vernisaj Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Doina Hendre Biro – cercetător ştiinţific la Biblioteca Batthyaneum, Matei Drâmbărean, directorul Direcţiei Judeţene Alba pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Alba, Dorin Sava –  directorul Fundaţiei Comunitare Alba şi  micuţii de la Grădiniţa nr. 8 din Alba Iulia, alături de educatoarele lor şi câţiva părinţi, care i-au încântat pe cei prezenţi cu câteva cântecele vesele.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate ilustrate din colecţia Arhivelor din Alba, pastorale mitropolitane, fotografii şi obiecte tridimensionale ale obiceiurilor de primăvară, precum şi desene ale grupei „Albinuţelor”, ale cărei coordonatori sunt doamnele educatoare Ana Pauleti şi Giorgia Tiutiu.

Pentru că au cântat atât de frumos şi pentru desenele realizate de ei în cadrul expoziţiei, reprezentanţii Arhivelor Naţionale Alba i-a premiat pe cei mici cu diplome şi dulciuri. La final cu toţii au putut urmări un filmuleţ, numit „Prinsul verilor şi văruţelor la Roşia de Secaş”.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, împreună cu Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8 Alba Iulia.

Expoziţia va putea fi vizitată, gratuit, până pe 30 iunie 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea