Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| „Albinele sunt prietenele noastre!”, proiect derulat de elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| „Albinele sunt prietenele noastre!”, proiect derulat de elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”

Elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, alături de prof. Dana Andro, au răspuns afirmativ invitației lansate în octombrie 2021 de Ambasada Sloveniei la București de a participa la proiectul „Albinele sunt prietenele noastre!”. Scopul proiectului a fost acela de a-i face pe copii să conștientizeze importanța albinelor pentru mediu și pentru umanitate, precum și dezvoltarea unei baze de cunoștințe despre rolul albinelor, despre necesitatea protejării lor.

Pentru realizarea acestor obiective au fost stabilite mai multe activități prin intermediul cărora, copiii să afle o serie de informații interesante despre albine, despre modul cum funcționează activitatea dintr-un stup, despre beneficiile consumului de produse apicole, despre ce înseamnă practicarea apiculturii, despre rolul acesteia în dezvoltarea durabilă a comunităților. O primă activitate din cadrul proiectului a constituit-o vizita la Fabrica de produse apicole „APIDAVA” din Blaj.

Aici, copiii s-au arătat foarte interesați de tot ceea ce ține de viața albinelor, motiv pentru care au adresat multe și variate întrebări, iar răspunsurile specialiștilor nu s-au lăsat așteptate.

Întorși la școală, elevii, sub coordonarea d-nei profesor Dana Andro, au desfășurat o lecție deschisă la care au participat inspector Gabriela Marina, responsabil cu activitatea educativă în cadrul IȘJ Alba, precum și echipa de conducere a Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia, reprezentată de director, prof. Gabriel Bucur și director adj., prof. Lăcrimioara Burde.

Cu această ocazie, copiii și-au completat cunoștințele despre aceste vietăți fascinante, au completat rebusuri, au cântat, au recitat poezii din volumul ”Prisaca”, de Tudor Arghezi. De asemenea, au evidențiat calitățile albinelor, care fac din ele modele de conduită pentru oameni.
La final, s-au înfruptat din mai multe tipuri de miere, toate fiind în egală măsură apreciate.

Întâlnirea cu prof. Adrian Goța, care practică apicultura de mai bine de treizeci de ani, le-a oferit elevilor șansa de a pătrunde mai profund în viața albinelor. Au aflat ce înseamnă să fii apicultor, dar, mai ales, despre frumusețea și importanța acestei îndeletniciri. De asemenea, au putut vedea un stup, rame cu faguri, diferite ustensile folosite de apicultor, dar și echipamentul acestuia.

Finalul proiectului a prilejuit o întâlnire cu Elena Stoia, în Grădina din Cetate, locul în care elevii îngrijesc un strat, practicând o agricultură ecologică.

În spiritul lecției de generozitate învățate de la albine, elevii au pictat un stup, confecționat în mărime naturală, pe care l-au oferit în dar, pentru a fi amplasat în Grădina urbană din Cetate, o oază nu numai de relaxare, ci și de învățare prin experimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea