Rămâi conectat

Actualitate

(FOTO) Alba Iulia: Sâmbătă şi duminică, cele mai frumoase cântece aduse lui Dumnezeu au răsunat în Catedrala Reîntregirii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă şi duminică  (25-26 mai 2013), la Alba Iulia s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică sacră “Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră au fost invitaţi să asculte un program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.

 Înălţătorul eveniment a avut loc în Catedrala Reîntregirii, cu începere de la ora 19.00. Sâmbătă seara, aproximativ 200 de elevi de la şcolile din Zlatna, Cricău, Ciumbrud, Ocna Mureş, Bistra, Baia de Arieş, Blaj, Sebeş, Şugag şi Cugir au prezentat un program de cântări bisericeşti, fiind conduşi de dascălii lor de religie. Festivalul a debutat cu un concert susţinut de Corul părinţilor călugări de la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie,Izvorâtorul de mir” din Sighişoara.

 Duminică seara, în festival au fost invitaţi Grupul psaltic al maicilor de la Mănăstirea Livezile, Grupul vocal-feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria, condus de pr. Gheorghe Marin, Corul bisericii ortodoxe „Sfântul Ap. Andrei” din Totoi (Teofil Slevaş), Corul bisericii ortodoxe „Naşterea Maicii Domnului” din Galda de Jos ( pr. Benone Scrob), Ansamblul folcloric din Cergău, condus de dna primar Lenuţa Aldea, Grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii” din Sâncel, condus de Gheorghe Laţiu şi elevi din cadrul cercurilor de religie din judeţul Alba.

Festivalul de muzica sacra la Alba Iulia74 „Cântarea bisericească înveseleşte sărbătorile şi face să se nască în inima credincioşilor dorul după Dumnezeu”, a spus Sfântul Vasile cel Mare. Albaiulienii dar şi elevii participanţi în corurile şcolilor şi-au deschis sufletele la acest minunat festival de muzică sacră, simţindu-l astfel pe Dumnezeu mult mai aproape.

 Evenimentul a fost  organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba -ATMA, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea