Rămâi conectat

Ştirea zilei

(FOTO) Alba Iulia: O nouă promoţie de absolvenți la Universitatea „1 Decembrie 1918″

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câteva sute de proaspeți absolvenți ai Uniiversitatății ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat sâmbătă, 6 iunie, la parada absolvenților și festivitatea de absolvire a Promoției 2015.

Absolventi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia_promotia 2015 (21)

Aceștia s-au reunit de dimineață la Casa de Cultură a Studenților, de unde au defilat spre Piața Cetății din Alba Iulia și intonând “Gaudeamus igitur” (“Să ne bucurăm, așadar”).

În prezenţa Conducerii şi a Senatului UAB, a invitaţilor oficiali şi a întregului corp profesoral în frunte cu rectorul Daniel Breaz, ceremonia de absolvire a unei noi promoţii a Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia nu a fost lipsită de emoții.

Dintre invitaţi, pe scenă au urcat IPS Irineu, arhiepiscopul ortodox al Alba Iuliei. Ca de obicei, „maestru de ceremonii” a fost îndrăgita profesoară de literatură, conf. univ. dr. Diana Câmpan – purtătorul de cuvânt al UAB.

În alocuţiunea sa, rectorul Daniel Breaz i-a sfătuit pe absolvenţi să pună în slujba comunităţii cunoştinţele acumulate de-a lungul celor 3 sau 4 ani de studii, să poarte cu mândrie însemnele Universităţii „1 Decembrie 1918″ şi să facă cinste numelui acestei instituţii, iar la final le-a urat mult succes, având în vedere că urmează examenele de licenţă şi susţinerea disertaţiei.

ÎPS Irineu i-a binecuvântat pe absolvenţi şi le-a recomandat tinerilor să-l poarte mereu în suflet pe Iisus Hristos, pentru ca ceea ce au învăţat la universitatea albaiuliană să aibă „bună rodire”.

Cu acest prilej, decanii, prodecanii sau reprezentanţii lor i-au nominalizat pe  absolvenţii care au obţinut cele mai mari medii în anul universitar curent, pentru a le decerna ulterior şi diplomele.

Absolvenţii au rostit legământul, iar rectorul i-a declarat pe toţi absolvenţi, acesta fiind cel mai aşteptat moment, când studenţii şi-au aruncat tocile în aer.

R.G./B.P.

[nggallery id=599]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea