Rămâi conectat

Ştirea zilei

(FOTO) Alba Iulia: O nouă promoţie de absolvenți la Universitatea „1 Decembrie 1918″

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva sute de proaspeți absolvenți ai Uniiversitatății ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat sâmbătă, 6 iunie, la parada absolvenților și festivitatea de absolvire a Promoției 2015.

Absolventi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia_promotia 2015 (21)

Aceștia s-au reunit de dimineață la Casa de Cultură a Studenților, de unde au defilat spre Piața Cetății din Alba Iulia și intonând “Gaudeamus igitur” (“Să ne bucurăm, așadar”).

În prezenţa Conducerii şi a Senatului UAB, a invitaţilor oficiali şi a întregului corp profesoral în frunte cu rectorul Daniel Breaz, ceremonia de absolvire a unei noi promoţii a Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia nu a fost lipsită de emoții.

Dintre invitaţi, pe scenă au urcat IPS Irineu, arhiepiscopul ortodox al Alba Iuliei. Ca de obicei, „maestru de ceremonii” a fost îndrăgita profesoară de literatură, conf. univ. dr. Diana Câmpan – purtătorul de cuvânt al UAB.

În alocuţiunea sa, rectorul Daniel Breaz i-a sfătuit pe absolvenţi să pună în slujba comunităţii cunoştinţele acumulate de-a lungul celor 3 sau 4 ani de studii, să poarte cu mândrie însemnele Universităţii „1 Decembrie 1918″ şi să facă cinste numelui acestei instituţii, iar la final le-a urat mult succes, având în vedere că urmează examenele de licenţă şi susţinerea disertaţiei.

ÎPS Irineu i-a binecuvântat pe absolvenţi şi le-a recomandat tinerilor să-l poarte mereu în suflet pe Iisus Hristos, pentru ca ceea ce au învăţat la universitatea albaiuliană să aibă „bună rodire”.

Cu acest prilej, decanii, prodecanii sau reprezentanţii lor i-au nominalizat pe  absolvenţii care au obţinut cele mai mari medii în anul universitar curent, pentru a le decerna ulterior şi diplomele.

Absolvenţii au rostit legământul, iar rectorul i-a declarat pe toţi absolvenţi, acesta fiind cel mai aşteptat moment, când studenţii şi-au aruncat tocile în aer.

R.G./B.P.

[nggallery id=599]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea