Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, „Alba Culinaria”: Schimb cultural şi culinar de experienţe între studenţii Erasmus şi elevii din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Culinaria la a 4-a editie28Un eveniment culinar de excepţie dedicat elevilor şi studenţilor Erasmus a avut loc astăzi, în sala de protocol a Centrului de Conferinţe „Gaudeamus”, de la Schit. „Alba Culinaria” a ajuns la a 4-a ediţie, fiind organizat de Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Colegiul Economic şi Colegiul Tehnic Apulum, elevi ai căror licee au pregătit câte o masă extraordinară.

Dar haideţi să vedem cu ce „bucate” au încercat să ne impresioneze studenţii şi elevii. Primii sosiţi au fost elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” care au pregătit cele mai multe meniuri, fiind împărţiţi în patru grupe. A fost vorba despre o delicioasă porţie de iahnie de fasole cu cârnăciori, mămăligă cu ciulama de pui, tochitură de vită cu cabanos şi ou ochi şi tradiţionalele sarmale româneşti. Studenţii din Macedonia au pregătit o porţie de ardei umpluţi cu carne şi legume (morcovi şi ceapă). Polonezii au venit cu „sarmalele” noastre, varză, ciuperci şi carne tradiţională, mâncare care se prepară cu ocazia sărbătorilor. Turcii au adus ciorbă de linte, cartofi şi salată orientală, iar elevii Colegiului Tehnic Apulum au impresionat cu plăcinte cu varză şi brânză, respectiv cozonac cu nucă şi rahat.

Evenimentul îşi propune promovarea tradițiilor culinare specifice țărilor din care provin studenții internaționali ai Universității albaiuliene, respectiv  ale României prin prezentarea pentru degustare a unor specialități culinare definitorii.

Evenimentul nu a avut ca şi scop declararea unor câştigători ci mai degrabă un schimb culinar de experienţă. Manifestarea a luat sfârşit printr-un concurs de fotografie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea