Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Aiudul îmbracă straie de primăvară: Peste 5000 de panseluțe, produse în serele municipiului, au fost plantate de către autorități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Aiudul îmbracă straie de primăvară: Peste 5000 de panseluțe, produse în serele municipiului, au fost plantate de către autorități

„În această primăvară au fost plantate peste 5000 de panseluțe în jardinierele din zona centrală și 500 de Primule. S-au semănat între 8000 – 10000 m2 de gazon, s-au plantat 50 de Magnolii pe str. Unirii, 5 Pini pe străzile Sg. Hațegan și Ec. Varga, 5 ienuperi și 30 de mesteceni pe străzile Axente Sever și Ecaterina Varga.

În toamna anului trecut s-au plantat 5000 de panseluțe (viola wittrockiana) și 5000 de bănuței (Bellis perennis), în rondourile din diverse zone ale municipiului Aiud. Iar în această iarnă au fost toaletați 70% din cei 8000 de arbori localizați în cartierele de locuințe și aliniamentele stradale.

Vă reamintim că toate lucrări de cultivare a florilor și întreținere a spațiilor verzi sunt efectuate de către cei 19 angajați ai Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local, care sunt responsabili de administrarea a 40 de hectare de spații verzi din municipiul Aiud.

Pentru perioada de vară, avem pregătite 5000 de mușcate pentru jardiniere și 15 000 de flori precum cărujele, begonie, petunie, heuchera, iederă, canna, celosia, gazania, salvia ce vor fi plantate în rondurile din diverse zone ale municipiului.

Toate florile menționate mai sus sunt produse în serele municipiului Aiud din sămânță, răsad sau butași.”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea