Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Agitația din fața Primăriei Alba Iulia pentru un loc de parcare s-a dovedit a fi inutilă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Așa cum v-am prezentat deja, peste două sute de albaiulieni, riverani ai zonei cuprinse între străzile Cloşca, b-dul 1 Decembrie 1918, Aleea Tineretului, b-dul Revoluţiei 1989, str. Arnsberg  şi  b-dul. Transilvaniei, s-au înghesuit încă de sâmbătă dimineață în fața sediului Primăriei Alba Iulia pentru a fi siguri că vor prinde unul dintre locurile de parcare scoase la închiriat de administrația locală.

Teama acestora, respectiv statul la coadă cu scăunele și schimburi, ce ne amintește tuturor de cozile de dinainte de ’89, s-a dovedit a fi nejustificată.

Astfel, dacă până astăzi, dis de dimineață, pe lista făcută de albaiulienii organizați la coada de la primărie erau înscriși circa 400 de persoane, la ora 9.20, numărul acestora ajunsese la doar 440. La aceași oră, mai mult de 240 de persoane își depuseseră dosarul.

Primul dintre albaiulienii care își așteptau răbdători rândul și cu cale am intrat în vorbă în această dimineață m-a făcut să înțeleg repede agitația inutilă a celor care timp de două zile și două nopți și-au păzit locul la coadă. Iulian, un tână de 30 de ani, mi-a spus că a venit la ora opt dimineață, pentru că atunci începe programul la primărie, și a primit numărul de rând 424. După doar o oră, primii 200 de albaiulieni înscriși pe listă își rezolvaseră deja problema. Așa că Iulian se aștepta ca până la ora 10.30 să ăși depănă dosarul și să meargă liniștit la serviciu.

Iosif, un alt domn, pensionar, care își aștepta rândul, mi-a explicat cine e de vină pentru această coadă de weekend.

“Noi suntem de vină. Pentru că ne agităm inutil și ne luăm unii după ceilalți ca nu cumva să rămânem fără un loc de parcare. Le-a fost teamă, mai ales unora, că nu își vor mai putea parca mașina chiar în fața blocului, sau că se termină locurile de parcare în condițiile în care până acum toți găseam un astfel de loc. Și din cele 800 de locuri de parcare se depun acum dosare pentru circa 450”, a spus domnul Iosif.

Alte persoane acuzau primăria că i-a determinat să vină să facă coada cu zilele, când ar fi putut să rezolve acest lucru prin intermediul asociațiilor de proprietari.

Am plecat lămurit în această chestiune de doi albaiulieni exponenți a două generații. Tânărul, care nu are nostalgia cozilor din perioada comunistă și un pensionar înțelept, care, deși s-a înscris la coadă din timp pentru un loc de parcare, nu acuzat primăria, ci a vorbit zâmbind despre mentalitatea românilor.

Doru Inurean, directorul Serviciului de administrare al Domeniului Public din cadrul Primăriei Alba Iulia, a declarat pentru ziarul „Unirea” că locuitorii din zona străzilor amintite mai sus, mai au la dispoziție încă două săptămâni pentru a își depune dosarele pentru obținerea unuia dintre cele 720 de locuri de parcare. Ulterior, în cadrul unei ședințe publice de consiliu local, la care vor participa și președinții de asociații, se va face atribuirea fiecărui loc de parcare către albaiulienii ce au făcut demersurile în acest sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea