Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: ADR Centru participă pentru a treia oară la evenimentul Zilele Landului Brandenburg

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Cetățenii germani vor fi invitați să descopere frumusețile Regiunii Centru

Foto1-Stand-ADR-2012Timp de două zile, în 5 și 6 iulie 2014, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va prezenta Regiu-nea Centru locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Informațiile despre atracțiile turistice și potențialul socio-economic al Regiunii vor fi prezentate germanilor în cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg, ediția 2014” care se va desfășura în localitatea Spremberg.

Standul Regiunii Centru, care se află la a treia participare de acest fel, este găzduit în secțiunea specială dedicată partenerilor acestui land german, lângă standurile regiunilor poloneze și lângă centrul de presă. Ministrul Preșe-dinte al Landului Brandenburg, domnul Dietmar Woidke, va vizita aceste standuri în cursul zilei de duminică, 6 iulie 2014.

ADR Centru a participat deja de două ori, cu mult succes, la edițiile din 2010 și 2012 ale Zilelor Landului Brandenburg când mai mult de 10.000 de vizitatori au trecut pe la standurile regiunilor partenere ale Landului german. Și la această a XIV-a ediție a manifestării sunt așteptați să participe circa 100.000 vizitatori. Standul Regiunii Centru este amplasat chiar în zona centrală a orașului gazdă, Spremberg, aproape de scena pe care va fi prezentat un program artistic al elevilor de la albaiuliană Școala Sf. Iosif, care realizează un parteneriat cu colegii lor din Brandenburg. Experții ADR Centru vor prezenta oportunitățile, atracțiile deosebite și tradițiile din regiune, expunând materialele de prezentare ale celor șase județe – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, precum și mai multe broșuri informative furnizate de MDRAP. Astfel, publicul german se va documenta cu privire la dezvoltarea vieții economico-sociale în Regiunea Centru și va obține multe informații despre posibilitățile de investiții și de petrecere a timpului liber în regiunea noastră, marea majoritate a mate-rialelor de informare și promovare fiind editate în limba germană.

Parteneriatul nostru cu Landul Brandenburg se dezvoltă de peste 13 ani. Am participat și la precedentele 2 ediții ale Zilelor Landului, pentru că dorim să atragem cât mai mulți turiști din Germania în regiunea noastră. De asemenea, un obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informații și, în același timp, de prezentare a posibilităților de investiții în Regiunea Centru, ca să susținem activitățile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativă. Domnul Matthias Platzeck, fost prim-ministru al Landului Bran-denburg, a acordat o mare importanță relațiilor noastre bilaterale și acum identificăm împreună cu reprezen-tantul de Parteneriat bilateral, doamna Birgit Schliewenz, noi posibilități de cooperare, care vor fi prezentate actualului șef al guvernului landului, Dr. Dietmar Woidke. În ultimii ani am găsit tot mai multe proiecte comu-ne, atât în domeniul dezvoltării orașelor cu centre istorice, cât și în domeniul utilizării eficiente a energiilor regenerabile, precum și pe alte paliere. Prin schimbul de informații, prin promovarea oportunităților noastre și beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom putea fundamenta atragerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare regională”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la vizita delegației Regiunii Centru în landul german Brandenburg.

[nggallery id=2035]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea